LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Örülj ma…

Share


… a napnak, az ételnek, az italnak, a gyereknek, a kutyának, a macskának, a mosolynak, a bánatnak, ha van kiért. Annak is örülj, hogy nincs ki miatt bánatosnak lenni, annak, hogy megvan a józan eszed, hogy van honnan erőt merítened.
Örülj, hogy van hol aludnod, hogy van kivel beszélned, hogy van valaki, aki a vonal végén akkor is meghallgat, ha éppen neki is rengeteg baja van. Örülj, hogy van időd a barátokra, a családodra, hogy tápláló étel mellé, léleksimogató beszélgetés is jár.

Mosolyogj azért, mert kibírtad, de akkor is mosolyogj, ha nem bírtad ki. Nem kell minden nap erősnek lenni.

Annak is örülj, hogy gyenge vagy, mert tudod, így érzel. A szomorúság is érzés. Nincs annál rosszabb, mint ha valakinek mindig erősnek kell lenni. Neked nem kell, örülj, hogy így van.

Legyél hálás, hogy elhagytak, hogy megcsaltak, hogy cserben hagytak. Akit nem bántanak az megközelíthetetlen. Te nem vagy. Te érzel, fájsz, örülsz. Örülj ennek is. A megoldás meg fog jönni, ennek is örülhetsz, hiszen mindig (mindig!) még egyszer mondom: mindig így történik. Dörzsöld csak össze a tenyered és legyél benne biztos, ez a zűr is elmúlik egyszer.

Örülj, hogy tudod az élet rendjét, ha bosszant, hogy valami nem helyén való. Legyél boldog, hogy még sebezhető vagy, hogy még mindig él benned a gyerek, akit meg kell vigasztalni. Ez a gyerek boldog is tud lenni, tudod? Örülj ma ennek is.

Örülj, hogy nem vagy olyan, mint más. Örülj, hogy kilógsz a sorból, hogy különbözöl, még akkor is, ha emiatt néha egyedül vagy. Az egyedüllét a különleges emberek kiváltsága: nem vagy tucat. Hidd már el végre… olyan jó lenne. Nem baj, ha te nem tudod a választ. Tudod, hogy vannak olyan kérdések is, amelyre több válasz van? Lehet, hogy a tiéd is az, csak más szemszögből. Örülj, hogy másként látod, örülj, hogy más vagy. Egyedi. Különleges.


Örülj ma.

Örülj ma a szomorúságnak, az elmúlásnak is. Hozhat új napot, hozhat új embereket, vagy csak egyszerűen elviszi a régit. A szél is kisöpri a port, néha arra is szükség van. Ünnepeld a változást, ünnepeld az állandóságot: magadat. Csodálatos vagy, se több, se kevesebb.

(Hidasi Judit nyári régényét keresd a könyvesboltokban, vagy online: https://www.libri.hu/konyv/hidasi_judit.egy-nap-a-parton.html )

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *