LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Szeretni lehet egy érzelmileg megtört embert, ám megjavítani soha…

Share

Mélyérzésű vagy. Könnyen megértesz másokat. Túlteng benned az empátia. Szívesen vagy jelen a másik mellett a nehéz időkben. Különösen azokat támogatod tiszta szívvel, akik fontosak számodra. Nem meglepő hát, hogy olyan férfiak vonzanak, akiknek gyógyulásra van szükségük.

A szerelem képes megnyugvást hozni. Ugyanakkor minden a maga idejében történik. A gyógyulást nem lehet erőltetni. Nem gyorsíthatod fel. Nem nyomhatod le a másik ember torkán.

Szeretni lehet egy megtört embert, de megjavítani nem.

Amíg nem dolgozta fel lelki fájdalmát, addig sosem lesz igazán boldog. Lehet, hogy nem mondja, de te érezni fogod. Hallani fogod a hangján, ahogy veled beszél. Látni fogod a szemében. Érzelmileg mégis elérhetetlennek érzed.

Nem meglepő.

Próbálja távol tartani magát, nehogy újra megsérüljön. Nem hajlandó és nem is képes hatékonyan kommunikálni. Visszafogja magát. Úgy szabotálja a kapcsolatot, hogy megnehezíti annak működését.

Egy megtört ember folyton megkérőjelezi az értékességét. Folyamatosan érzelmi zűrzavarral küzd, ami hosszú távon kimerítő mindenki számára.

Jobban hiszel benne, mint ő magában.

Rengeteg energia szeretni, kifejezni, mennyire fontos számodra. Ő azonban nem fogja elhinni. Mert nem tud bízni. Ez mindkét félnek nehéz. Ugyanakkor nem veheted el tőle a gyógyulási folyamatát. Nem erőltetheted rá a segítséget.

Küldhetsz neki egy halom önfejlesztő könyvet és ezer inspiráló videót is, de nem fogja venni a lapot. Nem akarja. Még nem. A maga idejében talán elindul a gyógyulás felé, de amíg nem érzi, hogy erre készen áll, nem fog cselekedni.

Néha a szeretet azt jelenti, hogy türelmes vagy. Néha pedig azt, hogy elengeded a másikat.

Egy idő után megérzed, mennyire terhes ez a kapcsolódás. És ez rendben van. Érezheted azt, hogy túl sok. Ám ilyenkor nem az ő megjavításán keresztül vezet az út egy szebb jövő felé. Ezt muszáj megtanulnod.

Egyszerűen bízd az életre a dolgot. Bízd rá a döntést.

Szeretni lehet egy érzelmileg megtört embert, ám megjavítani soha.

Ez is érdekelhet:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *