LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

8 jel, hogy ideje elengedni a kapcsolatodat

Share

Az egyik legnehezebb dolog, hogy nem tudjuk, hogy mikor van itt az ideje annak, hogy elengedjük a másik ember… Ha rosszul érzed magad a kapcsolatodban, akkor érdemes végigmenni ezen a listán!

Nem te vagy a prioritási listája élén

Nagyon sok minden történik az életünkben egy párkapcsolaton kívül. Van saját családunk, karrierünk, társadalmi életünk, de a párkapcsolatunknak ennek a kiegyensúlyozott részének kell lennie. A nap végén te vagy az az ember, akivel a másik megbeszélni a napját? Szánj időt a párodra, és várd el ezt te is jogosan. Lehetnek 1-2 napos szünetek ebben (a másik elutazik, sokat dolgozik) de fontos a rangsor, és az, hogy te hányadik helyen vagy ezen.

Nem kommunikáltok

A kommunikáció minden kapcsolat lényege. Mindkettőtöknek képesnek kell lennie arra, hogy közvetítse igényeit, és megértse a másikat. Mindkettőtöknek képesnek kell lennie arra, hogy megoldjátok a konfliktust kettőtök között. Ha napokig nem kommunikáltok, és a párod nem reagál az üzeneteidre, akkor ez egy vörös zászló!

Nem következes

Minden nap szeretettnek kell érezned magad, nem pedig csak egyes napokon. Ha heteken át nagyszerű napokat töltetek együtt, majd utána távolságtartóan és hidegen viselkedik veled, akkor valami nem stimmel. Fontos a következetesség a kapcsolatotokban!

Úgy érzed, hogy nem vagy elég jó neki

Az a személy, akivel együtt vagy soha nem fogja éreztetni veled, hogy nem vagy elég a számára. Ha ilyen érzések vannak benned, akkor ez nem jó. Ha a kedvesed összehasonlít más emberekkel, apró és bántó megjegyzéseket tesz rád, és kritizálja minden mozdulatodat. Ha hegyeket mozgaszt meg az sem felel meg neki, és soha nem leszel neki elég jó. Nem vagy rossz ember, inkább az az ember rossz, akivel együtt vagy éppen.

Kamuzik

Azt mondja, hogy felhív aztán nem teszi. Azt mondja, hogy látni akar téged, de nem tesz erőfeszítéseket ezért. Csak 15 másodpercet vesz igénybe az életéből, amíg elküld egy üzenetet például ezzel a szöveggel: Sajnálom, hogy azt mondtam, hogy beszélünk, de elfogalt voltam. Beszélhetünk holnap? Ha ezt az üzenetet sem tudja elküldeni, akkor nincs keresnivalód mellette.

A legrosszabb hozza ki belőled

Hogyan érzed magad ha veled vagy? Szorongsz? Morcos vagy? Esetleg ingerült? Ha kedves és racionális vagy, de a kedvesed viselkedése teljesen másmilyenné tesz az intő jel. Tetszik neked az a személyiség, aki mellette vagy? Ha a válasz nem, akkor érdemes szakítani.

Egyoldalú az egész kapcsolat

Mindig te vagy az, aki beszélgetést kezdeményez, vagy tervezgeti, hogy lássátok egymást? Mikor kezdeményezett utoljára ő valamit? Mi a helyzet a konfliktusokkal? Ha te szeretnéd mindig megoldani őket egyedül, ő pedig csak elkerüli, akkor nem szabad ebbe beletörődni. A kapcsolatok, legyen az szerelmi, családi, baráti – mindig kétirányúak. Hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, pedig nem szabad!

Nem kér bocsánatot

Óriási különbség van a “Sajnálom, ha sérültnek érzed magad, nem ez volt a szándékom” és a “Sajnálom, hogy ezt tettem veled, nem fordul elő többször” mondat között. Ha elnézést kér, de nem tesz erőfeszítéseket, hogy ez legközelebb ne forduljon elő, az egyértelmű jel. Ha csak elmormog egy bocsit, és aztán ugyanúgy viselkedik, akkor érdemes véget vetni ennek a kapcsolatnak.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *