LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Naplózz, hogy mindent elérj, amire csak vágysz!

Share

Talán te is hallottál már arról, milyen szokásai vannak a hosszú távon sikeres embereknek. Számukra nemcsak a munka fontos, hanem az önfejlesztés is, amelynek elengedhetetlen része a naplózás és a hálaadás. Most talán azt gondolod, mekkora klisé mindez, csakhogy…

A hála olyan, mint egy mágnes. Minél hálásabb vagy, annál több olyan dolog jelenik meg az életedben, amiért hálás lehetsz. Az igazán sikeres emberek is e szerint az elv szerint élnek. Azért is hálásak, ami még nincs meg, viszont el szeretnék érni. Azzal, hogy kimondják, köszönöm, az energia máris kiáramlik, és sokszorosan tér vissza.

Ha ambiciózus és célorientált ember vagy, akkor valószínűleg sokat gondolkodsz azon, hogyan tehetnéd még jobbá az életedet. Ez nagyszerű! Ám van ebben egy csapda, amit sokan elfelejtenek. Méghozzá a hiánygondolkodás. Ha folyamatosan arra koncentrálsz, ami nincs, ezt a tapasztalatot erősíted az életedben.

Oprah is azt mondja:

„Légy hálás azért, amid van; végül több lesz. Ha arra koncentrálsz, amid nincs, akkor soha nem lesz elég, amit kapsz.”

Roy Bennett így fogalmazott:

„Ha nem vagy hálás azért, ami már megvan, miből gondolod, hogy örülnél a többinek?”

A hála nemcsak egy gyakorlat, amit az önfejlesztő guruk megpróbálnak az emberekre nyomni. Számos kutatás is készült már a témában, amely bizonyítja, hogy a rendszeres hálagyakorlat pozitív hatással van az egészségre és az életminőségre.

Az egyik ilyen vizsgálatot Robert A. Emmons és Michael E. McCullough pszichológusok végezték. A kontrollcsoport tagjai minden héten írtak arról pár szót, miért hálásak. A vizsgálat végére azok a résztvevők, akik gyakorolták a hálát, nemcsak örültek az életüknek, egészségesebbnek is érezték magukat, nagyobb volt az igényük a testmozgásra és kevesebbet kellett orvoshoz menniük, mint azok, akik nem fejezték ki a hálájukat.

Tehát a kulcs: előbb légy hálás! Írj minden nap néhány mondatot a naplódba, hogy miért vagy hálás. A szavakból betűk lesznek, és gondolatok.

Sokan úgy vélekednek, hogy majd akkor adnak hálát, ha elértek mindent, amire vágytak. Tehát feltételhez kötik az érzést. Nincs ezzel semmi baj. Ezt tanultuk meg gyerekként. Lehet, hogy egykor még a szeretetet is feltételhez kötötték, tehát nem kaphattuk meg, csak ha elértünk valamit.

De ez egy téves működés.

Már tudod.

A fejlődés apró lépésekkel kezdődik. Gyakorold a hálát, naplózz, olvass, keress olyan mentort, akit követhetsz, közben pedig ne felejtsd el élvezni az utazást. A Nőiségnapló egy társ lehet ebben. Egy serpa, aki kísér téged, miközben a felismerések által egy új élet bontakozik ki körülötted.

Éld meg az erődet nőként! Ott van benned, és csak arra vár, hogy használd.

A naplóban található leírásokkal és feladatokkal a szerzők finoman elindítanak téged afelé az éned felé, aki hisz, bízik és tudja, hogy bármire képes.

Kattints IDE, és tudj meg többet a Nőiségnaplóról!

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *