LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

5 dolog, amit tehetsz hogy boldogabb legyél nap, mint nap…

Share

A boldogságot sokszor nem vesszük észre, pedig itt van. A boldogság még a legnehezebb időszakokban is megtalálható. Körülvesz téged, és benned van. Íme 5 módszer, amivel nap mint nap megtalálhatod a boldogságot.

Gyakorold a hálát

Minden nap legyél valamiért hálás. Készíts hála naplót és írj bele naponta. Ha a naplózás nem a te stílusod, akkor hangosan mond el a háládat. Legyen ez a nap olyan pontja, amikor egyedül vagy például a munkahelyedre autózol, vagy onnan jössz haza. Becsüld meg a kicsi és nagy dolgokat is. A hála az a kulcs, amely megnyitja a kaput a boldogabb élethez. Mindig van valamiért hálásnak lenni.

Légy figyelmes

Ne éld úgy az életedet, mintha egy robot lennél. Amikor csinálsz valamit, akkor vegyél részt benne teljes mértékben. Ha valakivel vagy, akkor legyél teljes mértékben jelen. Figyelj alaposan a dolgokra, amiket csinálsz, vagy azt az embert, akivel beszélsz. Figyelj, és hallass, érezz, láss és így tovább. Élj teljes mértékben a jelen pillanatban. Ha úgy érzed, hogy az elméd távolodik a feladattól, akkor térj vissza a mostra, és koncentrálj az érzéseidre. Élhetsz a fejedben és élhetsz a valódi életben is – a választás a tiéd!

Csinálj valamit, amit szeretsz

Minden nap csinálj valami szépet magadnak. Jelölj ki egy különleges időpontot, ami csak a tiéd. Ilyenkor 10-15 percben gyakorold az öngondoskodást. Gondolj arra, hogy mi tesz igazán boldoggá és csináld azt ebben az időintervallumban. Annak ellenére, hogy az agyad azt mondhatja, hogy ez önzőség, a magadra fordított idő sosem önzőség. Fess, kirakózz, olvass könyvet, nézz meg egy sorozatrészt, locsold meg a virágokat, csinálj meg egy gyors edzést, fejts keresztrejtvényt, egyszóval tégy bármit, amitől jobban érzed magad.

Dobd fel valaki napját!

Amit az Univerzumban teszünk, az cserébe visszaáramlik hozzánk. Nem kell nagyszabású cselekedetnek lenni, az apróságok is összeadódnak. Nyisd ki valaki előtt az ajtót, hívj meg valakit egy kávéra, mondj egy őszinte bókot valakinek. Számos módja van annak, hogy színesebbé tegyük egy másik ember életét. Ha valaki másnak kedves dolgot csinálunk, akkor mi is jól érezzük közben magunkat.

Koncentrálj a testi-lelki egészségre

Tápláld az elméd, a tested és a szellemedet. Amikor észreveszed, hogy elárasztanak a negatív gondolatok, akkor cseréld le ezeket pozitív megerősítsékre. Emlékeztesd magad minden pozitív tulajdonságodra, és eredményedre. Vigyázz a testedre, fogyassz egészséges ételeket, igyál sok vizet és iktass be napi mozgást is. Tápláld az elméd meditációval, vagy csak adj magadnak néhány perc csendet, hogy kapcsolatban lépj önmagaddal és a belső éneddel. Az elme, a test, és a szellem összefonódik, adj mindegyiknek megérdemelt gondoskodást.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *