LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

10 dolog, amire egy “majdnem” kapcsolat megtanít…

Share

Ha már voltál ilyen kapcsolatban, akkor lehet, hogy most úgy érzed, hogy semmi értelme nem volt. Pedig volt, sőt! Még tanulhatunk is belőle!

Az, hogy valaki téged üldöz, még nem jelenti azt, hogy végleg maradni is akar

Vannak akik csak spontának és úgy cselekszenek, hogy nem gondolkoznak előre. Néha nincs mélyebb értelme annak, amit csinálnak, azon kívül, hogy kíváncsiak rád, és érdekled őket.

Ha valaki kedvel téged akkor vagy kimondja, vagy megmutatja

Nem maradhat örökké a háttérben és nem várhatja el, hogy csak úgy történjenek veletek a dolgok. Mind a férfiak, mind a nők tudják, hogy hogyan nyerjenek meg valakit, akivel nagyon együtt akarnak lenni.

Az időzítés fontos

Az időzítésnek nagy szerepe van abban, hogy hogyan alakul a kapcsolat, de ez nem ok arra, hogy véget vess annak, ha a dolgok jól mennek. Mindig van rá mód, hogyan működjetek együtt, ha tényleg mindketten akarjátok. Az időzítés egyébként lehet szakító ok is, sokan hivatkoznak erre…

A korai kérdések megmenthetnek a sérülésektől

Ha nem teszel fel fontos kérdéseket (például: mit keresünk valójában egymás mellett?) akkor lehet, hogy a kapcsolatotok csak úgy függ a levegőben. Érdemes mindig tudni, hogy hányadán álltok, és ezt egy jól irányzott kérdéssel tisztázhatod.

Ne hagyd, hogy érzelmeid megvakítsanak

Ne hagyd, hogy az érzéseid eltakarják, hogyan bánik veled valaki. Ne legyenek irreális elvárásaid. Fogadd el azt a tényt, hogy esetleg ő nem fektet beléd annyi energiát, mint te belé.

Nem kényszeríthetsz valakit arra, amit nem akar

Még akkor is ha a világ legtürelmesebb és megértőbb ember vagy, ha az érzéseid viszonzatlanok, akkor könnyen előfordulhat, hogy a másikra akarod erőltetni magad. Ezt inkább ne tedd, mert nem biztos, hogy ugyanazon az oldalon álltok.

Néha a másiknak nem teszik a viselkedésünk és ez rendben is van

Sokszor az egónk mondja, hogy valamit tegyünk meg, valamit ne engedjünk el. A másik ember szabadságigényét azonban mindig tiszteletben kell tartanunk.

Ha kapcsolatra vágysz, ki kell állnod azért, amit szeretnél

Ha többet akarsz, akkor meg kell mondanod a másik embernek, hogy mit szeretnél. Meg kell húznotok a határokat, és meg kell elégedned azzal, amit a szíved mélyén tudsz: a másik csak ennyit tud nyújtani. Ha ez nem elég, akkor véget kell vetned a majdnem kapcsolatnak.

A várakozás nem biztos, hogy megéri

Ha arra vársz, hogy a másik ember rájöjjön, hogy milyen csodálatos ember vagy, akkor valószínűleg csak pazorolod az idődet. Az emberek gyorsan tudják, hogy kivel akarnak kapcsolatot létesíteni. Aki sok hónapja nem tudja ezt eldönteni, arról inkább mondj el. A hamis reménység megtartása nem vezet el egy igazi kapcsolathoz.

Nem biztos, hogy sikerül

A majdnem kapcsolatok többnyire szakítással végződnek, hiszen már a kapcsolat kezdetén sem határoztátok meg a kapcsolatotokat, akkor a vége is magyarázat nélkül záródhat le. Persze lehet másként is, de a majdnem kapcsolatok statisztikája árulkodik arról a kis szóról (“majdnem”), ami ott van a leírásban is.

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *