LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

6 nehéz, de szükséges gyakorlat az önszeretet jegyében

Share

Az az igazság, hogy mindannyian a legjobbat szeretnénk magunknak. Annyi különbséggel, hogy van, aki egész sokáig el akar jutni a folyamatban. De mi van a többiekkel? Talán túl sok munkának érezzük azt, amit tenni kéne? Vagy eleve jobb életet élünk? Vagy csak elfogadtuk, hogy ez így jó, ahogy van?

A végén persze az egész rajtunk csapódik le. Miközben sokkal több erőnk és lehetőségünk van megváltoztatni a körülményeket, mint gondolnánk. Ez sok belső munkával kezdődik, ami olykor nehéz… viszont megéri.

Vegyük figyelembe azokat a dolgokat, amelyeket kinőttünk, de valamiért mégis ragaszkodunk hozzájuk.

Ez több, mint ruhakérdés, de persze kezdhetjük azzal is. De még jobb, ha megkérdezzük magunktól, hogy mi az, amit tartogatunk, és ami már nem járul hozzá a növekedéshez. Ezek lehetnek barátok, kapcsolatok, rossz szokások, függőségek… Figyeljük meg ezeket, jegyezzük fel és takarítsuk ki az életünkből.

Figyeljük meg, hogyan hallgatjuk az embereket.

Vajon pozitívnak és támogatónak tűnik mások számára mindaz, amit mondunk? Vagy féltékenynek, irigynek és ítélkezőnek? Ezek a reakciók közvetlenül tükrözik azt, ahogyan érezzük magunkat és azt is, ahol tartunk az életünkben. Most viszont itt a nagyszerű lehetőség, hogy elmozdítsuk magunkat a helyes irányba, hogy pozitívan beszéljünk arról, hogy kik vagyunk, kik akarunk lenni, és kivel töltjük az időnket. Ha ezt nem tehetjük meg úgy, ahogy akarjuk, akkor változtatásokra van szükség.

Hallgassuk meg, hogy mit beszélnek azok az emberek, akikkel sok időt töltünk.

Irigyekednek mások sikerein? Állandóan panaszkodnak? Gúnyolódnak, amikor változtatni szeretnénk az életünkön? Vagy épp ellenkezőleg: támogatnak és bátorítanak? Pozitív hozzáállásukkal felemelnek? Megvannak a saját céljaik?

Ez egy nehéz döntés lehet, de a mentális egészségünk érdekében meg kell hozni: ha valaki bármilyen módon akadályoz bennünket, akkor meg kell tőle szabadulni.

Találjuk meg a pozitív minőséget minden emberben!

Nehéz, de annál szükségesebb. Nem csak megszabadítja az elménket és a szívünket a bűntudattól és a haragtól, de azt is lehetővé teszi, hogy arra összpontosítsunk, amit a következő kapcsolatainkbsan akarunk, vagy azokra a dolgokra, amelyeket a meglévő kapcsolatainkban értékelünk. Nem vitás, adnunk kell ahhoz, hogy kapjunk, és sajnos az is nagy igazság, hogy nem kapunk semmi érdemlegeset, ha folyamatosan csak a múltban élünk. Koncentráljunk arra, amit amit a korábbi kapcsolatainkban megtanultunk magunkról – legyen az jó vagy rossz.

unsplash.com

Tegyünk különbséget a között, amit mások szerint kéne akarnunk és amit MI akarunk.

Gyakran meggyőzzük magunkat valamiről, amit csak azért akarunk, mert mindenki más azt akarja, vagy amit bizonyos korban a társadalom elvár tőlünk. De az igazság az, hogy ha akarunk valamit, úgy igazán mélyen és nagyon, akkor semmi nem állíthat meg. Addig megyünk, amíg el nem érjük. Megküzdünk minden nehézséggel, idővel és előteremtjük a pénzt.
Szörnyű sok erőfeszítést igényel, hogy valaki más véleményének vagy a társadalmi konvencióknak, és mindannak, amit mások ideálisnak tartanak – megfeleljünk.

Ismerjük fel azokat a területeket az életben, amelyeken javítani szeretnénk. Engedjük el a bűntudatot, és legyünk őszinték.

Ne érezzük többé rosszul magunkat azért, mert anyagi biztonságra vágyunk. Semmi ördögtől való nincs abban, ha több pénzt szeretnénk. Nem kell bűnösnek sem érezni magunkat azért, mert egy igaz és mély kapcsolatra vágyunk ahogy azért sem, mert egészségesebbek akarunk lenni. Nem vagyunk unalmasak, mert nem akarunk alkoholt inni vagy nem kérünk a junk foodból. Az egyetlen dolog, ami miatt rosszul érezhetjük magunkat, az az, ha elhanyagoljuk magunkat, ha nem szeretjük magunkat eléggé, és elnyomjuk az igazi vágyankat valami miatt, amiről valaki más meggyőzött.

Egy szó, mint száz: TE döntesz. Megérdemled az időt és az energiát. És ami még ennél is fontosabb: megérdemled a szeretetet. Méltó vagy a szeretetre, és érezni is fogod ezt, amikor sikeresen túlteszed magad mások elvárásain.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *