LOADING

Type to search

Eszem-iszom

Az Aperol spritz a legjobb nyári ital, egyet értünk? Így készítsd el!

Share

Az Aperol spritz a legtökéletesebb nyári ital. A világos narancssárga színű édes likőr, fehérbor vagy szénsavas prosecco pezsgő kombinációjával és édes-keserű utóízével a legjobban illik a nyári estékhez. Próbáld ki te is bátran ezt a koktélt!

Mi is az az Aperol?

Az Aperol honnan máshonnan származhatna, mint Olaszországból. Ez a gyógynövényes, narancsos, rebarbarás könnyű 11%-os alkoholtartalmú likőr az olaszok egyik kedvence. A legtöbb olasz a munkanapjuk végén kér egy Aperolt a bárban és kis falatkákkal megbeszéli a napját a barátaival.

Olaszországból származik, az Aperol gyógynövények és gyökerek infúziója, amelynek két legjellemzőbb íze a narancs és a rebarbara. 

Így készítheted el te is otthon a tökéletes Aperol Spritz-et!

Hozzávalók:

  • 1 üveg behűtött Prosecco bor
  • 1 üveg hűtött Aperol
  • szóda szifonból, vagy hűtött palackól tálalva
  • jégkockák
  • szelet narancs

Míg sokan úgy gondolják, hogy a 3: 2: 1 módszer a járható út, az Aperol csapata azt üzeni, hogy nyugodtan használjuk az 50:50 módszerét. Úgy vélik ez fokozza az Aperol Spritz ízét és még jobb hangulatba kerülhetünk azokon a nyári estékén!

Elkészítése:

Tölts meg egy borospoharat jéggel, majd keverd össze a Proseccot és az Aperolt egyenlő részben. Adj a keverékhez egy csepp szódát, majd öntsd az egészet a jéges pohárba. Díszíts fel egy szelet narancsot egy kis fogpiszkálóra szúrt olajbogyóval. Ha utóbbi alkalmazod, akkor pontosan úgy fogod felszolgálni az italt, mintha Velencében lennénk.

Megspékelheted a poharat, ha egy rozmaringot helyezel a tetejére, vagy narancs helyett vérnarancsszeletekkel díszíted!

Egészségedre!

Ezt is próbáld ki!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *