LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

15 dolog, amit ha abbahagysz azonnal javíthatsz az életeden! Mire vársz?

Share

Sosem késő új életet kezdeni, sőt! Ha ezt a 15 dolgot abbahagyod, akkor rögtön jobban fogod magad érezni!

Dohányzás

2021 van és még mindig dohányzol? A rákbetegségek adatai elriasztóak, ráadásul a dohányzás már nem menő, és nagyon büdös is. Gondold át, hogy mennyi mindent megvehetnél, ha nem cigarettára költenéd a pénzedet!

Cukros üdítők fogyasztása

Akárcsak a dohányzás, a cukor is igazi méreg a szervezet számára. Hagyd el a cukros üdítőket, energiaitalokat és igyál inkább vizet. Gondolj a környezetre is, az a sok műanyagpalack csak a kukában végzi, te pedig idő előtt cukorbeteggé válhatsz.

Írtunk már erről bővebben is, itt:

Mentális önsanyargatás

Megeszel egy hamburgert és máris bűntudatod van? Ne legyen! Élvezd a gyorskajákat, egy sült csirkét, vagy egy szelet csokitortát. Ha egy kicsit bűnözöl nem leszel másnap 5 kilóval nehezebb nyugi!

“Nincs időm edzeni” mondat ismételgetése

Tíz perced mindig van egy napban nem? 2×10 perced is? Sétálj reggelente 10-15 percet, majd ismételd meg ezt este. Máris fél órát sportoltál egy nap! Ugye hogy nem is nehéz?

“Semmi sincs időm” mondat ismételgetése

Mindannyiunknak arra van ideje van, amire akarja. Valójában mindannyiunknak pontosan ugyanannyi ideje van minden nap, csak rajtad múlik, hogyan töltöd el ezt az időt.

Ne telefonozz vacsora közben

Tedd el a telefont az asztalról. Foglalkozz inkább azzal az emberrel, akivel eszel, és vele oszd meg a gondolataidat, ahelyett, hogy másokét olvasnád az interneten.

Ne olvass kommenteket!

Az internet bármely szekciójában kommenteket olvasni csak rossz ötlet lehet. Kerüld el ezeket a helyeket! A te mentális egészségednek is jobb, ha kihagyod a kommenteket, mert a vége úgyis csak az, hogy felidegesíted magad.

Ne vitakozz idegenekkel!

Ugyanez vonatkozik az interneten való vitázásra. Álld meg, hogy nem kommentálsz valamit, amiről tudod, hogy csak vitákat szít majd a kommentszekcióban.

Ne nyomogasd a szundi gombot!

Eleinte biztos, hogy fájni fog, de kelj fel úgy reggelente, hogy nincs szundi gomb. Furcsa lesz, de sokkal kipihentebb lehetsz, ha nem alszol vissza 10 percekre reggelente, majd riadsz fel a telefonod csörgésére.

Kerüld a negativitást!

Mindig lesznek bosszantó dolgok, és olyan dolgok, amelyek dühítenek, és olyanok, is amiktől csak trágárságok jutnak eszedbe. A negativitást azonban el kell választanod az életedtől, mert csak lehúz. Próbálj meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, meglátod, hogy mennyit fog változni az életed.

Toxikus emberek követése

Ha olyan embereket követsz az Instagramon, Facebook-on, akitől csak kevesebbnek érzed magad, vagy arra ösztönönekz, hogy folyton változtass magadon, az nem jó irány. Ne hasonlítsd magad ezekhez az emberekhez, úgyis hamis képet mutatnak, és csak toxikussá tesznek magaddal szemben.

Kéretlen emailek

Biztos, hogy jó dolog napi 35 emailt kapni, amit elolvasás nélkül törölsz? Irakozz le a felesleges emailekről, sokkal tisztább érzés lesz, hogy nem kell percenként törölgetni ezeket olvasás nélkül.

Végül jöjjön a három legfontosabb dolog:

Elnézést kérni a sikeredért.

Elnézést kérni az érzéseidért.

Bocsánatot kérni, ha nem indokolt.

Ezt is olvasd el!


Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *