LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

10 határ, amiben egy erős nő nem ismer ellentmondást

Share

1. Identitásbeli határok

Tudják, hogy kik ők valójában a felszínen és a mélyben is.
Nem változtatják meg identitásukat, hogy kedveskedjenek valakinek, különösen szerelmi érdeklődés vagy más jelentős téren. Nem kötnek kompromisszumot olyan dolgokban, amelyek azzá teszik őket, amik,
mint a nyelv, amit beszélnek, a kultúra, ahonnan származnak, az egyedi stílusuk, az étel, amit szeretnek, valamint a tevékenységek, amelyek örömet okoznak nekik.

2. Hitbeli határok

Tudják, hogy mit gondoljanak a világról. Kiállnak a hitük mellett; ez az egyik olyan dolog, ami igazán erőssé teszi őket. Nem alkusznak az integritásukat illetően. Nem mondanak vagy tesznek olyat, amivel nem azonosulnak, még akkor se, ha ez azt jelenti, hogy elítélik őket, kritizálják, vagy erkölcsi, vallási és szellemi gyakorlatuk miatt fenyegetik őket. Ha nem hiszik, nem is csinálják.

3. Színvonalbeli határok

Hűek maradnak az elképzeléseikhez és a látásmódjukhoz, legyen szó munkáról, családról, baráti vagy szerelemi kapcsolatokról. Azokat a szabályokat tartják érvényesnek másokra, amiket magukra is. Nem adják lejjebb sem az elvárásaikat, sem a szükségleteiket valakinek a kedvéért. Mindig a feddhetetlenségüket és az önbecsülésüket választják annak a személynek a jelenléte helyett, akiből mindkettőből hiányzik.

4. Érzelmi határok

Tudnak uralkodni az érzéseik felett. Nem engedik meg senkinek, hogy hatással legyenek az érzelmi állapotukra. Azt is tudják, hogyan fejezzék ki érzelmeiket ellenségeskedés helyett érettséggel, nyitottak a kommunikációra és vállalják a felelősséget. Ha valaki átlépi ezeket az érzelmi határokat, akkor megbeszélik vele és megteszik a szükséges lépéseket.

5. Energia határok

Védik az energiájukat és olyan embereket választanak maguk köré, akiknek szintén jók az energiáik. Olyan dolgokba fektetnek energiák, amelyek motiválják és inspirálják őket és kihívást jelentenek számukra. Nem maradnak olyan helyeken, ahol nem értékelik őket, nem maradnak olyan környezetben, ahol nem látják őket, és nem maradnak olyan helyzetekben, ahol nem támogatják őket.

6. Mentális határok

Az erős nők tudatosak. Tisztában vannak a belső hangjukkal és hallgatnak rá. Úgy gondolják, hogy a gondolataik nem egyenlőek velük, csak látogatók, akik gyorsan továbbállnak. Amikor szorongás vagy depresszió jeleit tapasztalják, tudják, hogyan vigyázzanak magukra. Tudják, mikor kell segítséget kérni. Elkötelezik magukat olyan szokások mellett, amelyek javítják mentális egészségüket, mint a naplózás, a meditáció, az olvasás vagy terápia. Mentális egészségüket prioritássá teszik, és amikor látják, hogy valaki nem tiszteli vagy nem veszi komolyan veszi, elhagyják.

7. Időbeli határok

Nem időznek azzal, ami nem szórakoztatja őket. Tisztelik a saját időjüket. Nem pazarolják olyan dolgokra és emberekre, helyekre, amelyek nem adnak hozzá semmi értéket az életükhöz. Számukra az idő a szenvedély üzemanyaga, mert ha egyszer helyesen invesztáltak be, az olyan helyekre repíti őket, amelyekről soha nem is gondolták, hogy lehetséges. És ha valaki nem értékeli az idejüket, azonnal elengedik az illetőt, mert tudják, hogy ez mennyire beszédesen árulkodik a szándékaikról és személyiségükről.

8. Fizikai határok

Tisztelik a testüket és fontos számukra személyes tér. A beleegyezésben hisznek és mindenkitől ezt várják el. Nem maradnak meg egy fizikailag nem biztonságos környezetben. Nem veszik félvállról, ha valaki fizikailag bántalmazza vagy zaklatja őket. Tudják, hogyan védjék meg magukat.

9. Szexuális határok

Egészségesen viszonyulnak a szexhez. Nem színlelik az orgazmust. Nem vesznek részt nem biztonságos szexuális aktusokban. Nem csinálnak olyat, amely kényelmetlen számukra csak azért, hogy partnerük kedvébe járjanak. Tudnak nemet mondani. Nem folytatnak alkalmi szexet, ha a kapcsolat nem az, amit akarnak. Tudják, hogy mire van szükségük a hálószobában és nem félnek nemet mondani.

10. A személyes élet határai

Az erős nők vigyáznak a személyes életükre. Nem érzik szükségét annak, hogy mindenkivel megosszák. Viszonozzák, amit kapnak, és megosztják az információkat olyan emberekkel, akikben tudják, hogy megbízhatnak. Nem keverik a munkát a barátsággal és a családtagokat a barátokkal. Tudják, hogyan tartsák meg az egyensúlyt. Könnyedén elengednek bármit vagy bárkit, ha ezzel helyre tudják állítani a kibillent egyensúlyt. Saját elveik szerint élnek, ami sok erőt igényel.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *