LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

6 jele, hogy nem vagy szánalmas, hanem igenis túlleszel rajta

Share

Nem valószínű, hogy lenne egy konkrét, mindenki számára működő jól bevált formula. Nem valószínű, hogy ha új frizurád lesz, vagy átrendezed a lakást, vagy ha keresel egy új hobbit az felgyorsítaná a folyamatot. De vannak jelek, amik megmutatják, hogy jó úton jársz…

Függetlenül attól, hogy mennyi és milyen minőségű időt töltöttél egy másik emberrel, ha vége van, az fáj. Ha félretettek, mint egy zsákot, miközben tudod, hogy jó ember vagy, tudod, hogy miben vagy jó. De mégsem érted az egészet. Ahogy kedvenc regényedben, úgy az életben is elkerülhetetlen a befejezés. És ez a 6 jel mutatja, hogy új fejezet kezdődik az életedben:

1. Visszatér a múlt.

Jó ideje már, hogy a barátaid hallottak teljesen felszabadultan nevetni. Még te is elfelejtetted, hogy milyen az, amikor fáj a hasad a sok nevetéstől vagy amikor egy teljesen bugyuta poénon röhögtök a barátnőiddel, és nem tudjátok abbahagyni. De most mindenkit lenyűgöz az a képességed és a benned lévő büszkeség, amellyel képes vagy fényt vinni a legsötétebb helyzetekbe is.

2. Elmész végre otthonról.

Annyi visszavonultan töltött rémes éjszaka után, egyik este végre eljön a változás. Talán csak a megfelelő emberek invitálásának köszönhető, talán a zene csigáz fel, de már úgy érzed, hogy semmi nem tudja megzavarni a nyugalmadat. Bármi legyen is az, az éjszaka alatt összeáll minden, megváltoztatva az életbe vetett bizalmadat egy szempillantás alatt. Eltűnik minden félelmed, amely idáig nem engedett beülni egy kávézóba, és nem hallod már többet a paranoid hangokat sem a füledben.

3. Egyre lazább vagy.

Már nem sürgetnek a legjobb barátaid, hogy találkozz velük, nehogy felrobbanjon a szíved. A szüleidnek szóló mindennapi hívások száma heti kettőre csökken, mivel a közönyös hozzáállásod az élet dolgaihoz egészen eltűnőben van. A munkatársaid motiváló üzenetei és napi kis édesség csomagjai egyre ritkábban érkeznek, mert minden magyarázat nélkül ők is látják, hogy már nincs rá szükséged. Most már megpihenhet a sok váll, mert visszakaptad a hitedet önmagadban.

4. Megtanultál nem reagálni mindenre, ami körülötted történik.

Nagyon nehéz egy ember távozásán túltenni magunkat. És bár az a világ meghalt, a többi megy tovább. Eljött az a pont, amikor felismerted, hogy az a sok energia, amit a negatív aspektusba tettél, azt akár pozitív irányba is fordíthatod. Az arcod már nem lángol, az öklöd kilazul és már halkabb léptekkel jársz.

5. A véletlenszerű sírásnak nincs pszichológiai hatása.

Lehet akármilyen szuper egy nap, ha egyszer csak egy kis időre megint magadba roskadsz és minden újra összekuszálódik benned. Megint a múltat siratod és mindent, ami fáj. De most annyi különbséggel, hogy már tudod: szükséged van a könnyekre, hogy tisztára mossák a lelkedet. A könnyeknek már nincs hatalmuk feletted, nem számítanak… Csak egy pillanatra összezavarnak, de aztán ott hagyod őket és nem tudnak nagyobbra nőni. Megtaláltad az erődet, amivel kontrollálhatod az elmédet.

6. Nincs már pánikrohamod a nevének említésére.

Soha többet nem kezdesz menekülésbe, ha meghallod a nevét. Megtanultál ötig számolni, mire az elméd felvillantja neked az emlékét és megakadályoz egy újabb mentális összeomlást. Eljött az a pont, amikor a betűk és szótagok már nem számítanak, és nem rezegnek úgy, mint korábban. Egyszerűen nincs rád hatással…

Egyáltalán nem szánalmas végig menni az úton, még akkor is, ha ez az út nagyon fájdalmas. Csak csináld úgy, ahogy neked komfortos és jó.

Ezt is olvasd el!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *