LOADING

Type to search

Élem

Illúzió azt hinni, hogy csak te tudhatod, mi a legjobb neked

Share

A szerelmes regények és filmek szerint a szerelem akkor toppan be az életünkbe, amikor a legkevésbé számítunk rá. Ezt a mondatot mindig egy kedves családtag vagy barát szájából hallhatjuk, aki próbálja megnyugtatni a főszereplőnket – több-kevesebb sikerrel.

Ez a mondás még a filmvásznon is bosszantó, hát még akkor, amikor a való életben, nekünk mondják. A jó szándék vezérli a környezetünket, de azt talán nem tudják, hogy hallottuk már ezt ezerszer, és nem akarjuk még ugyanennyiszer.

Valami mást akarunk.

Valami olyat akarunk hallani, amit még nem vagy legalábbis kevesebbszer mondtak nekünk. Az unalomig ismételt frázisok már nem működnek.

Mindannyian arra várunk, hogy átélhessük a szerelmet, amelyet a csillagokban írtak meg nekünk. Minél inkább telik az idő, és nem jön az igazi, annál inkább türelmetlenebbek leszünk. És ez teljesen érthető és rendben van.

Viszont ideje ezt az érzést átformálni kíváncsisággá.

Szerelembe esni annyit jelent, mint megengedni és beengedni a szeretetet. Beleszeretni azt jelenti, hogy megfogalmazzuk a vágyunkat a szeretet iránt.

Lépjünk egy lépést hátra, és tegyük fel a két kezünket a megadás jeleként. Adjuk meg magunkat az életnek, engedjük el a görcsösséget és bízzunk a folyamatban. Határoljuk el magunkat a mikor és hogyan kérdésektől.

A szerelem épp a váratlanságától szép.

A szerelem varázslat. Nem a tökéletes férfit kell kergetni, csupán át kell ölelnünk önmagunkat, és megengedni az életnek, hogy a legjobbat adja nekünk épp a legjobbkor.

Sokan nem látják a nagyobb képet. Nem látják, hogy azért nem jön még az igazi, mert épp olyan élethelyzetben van benne, ami miatt nem tudnátok kapcsolódni. Tényleg érdemes siettetni a találkozást úgy, hogy most még nem tudna megtörténni a szerelembe esés?

Valószínűleg nem.

Oka van annak, hogy létezik az isteni időzítés, és nem véletlenül ez a neve. Fent mindig jobban tudják. Az csak egy illúzió, hogy mi tudjuk, mi a legjobb nekünk.

Valójában nem. Csak azt hisszük…

Mert fent jobban tudják.

Ezt is olvasd el!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *