LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

9 hazugság, amit te is tuti, hogy elmondasz nap, mint nap

Share

Az igazság az, hogy minden nap becsapjunk magunkat, korlátozva ezzel azt, hogy igazán megéljük az életünket. Íme a legnépszerűbb hazugságok listája, amiket biztos, hogy te is mondtál már egyszer, vagy akár többször is!

A múltam áldozata vagyok

Nem vagy a múltad áldozata, de a jelened áldozata lehetsz a múltad miatt. Természetes, hogy a korábban végrehajtott cselekedeteid meghatároznak téged, de a korábbi régi tetted elemzése csak még több hibához vezethet. A múltad kísért akkor is, ha engeded. Ne tartózkodj a múltban, mert elviszi a fókuszt a jelenedről.

Ehhez már túl öreg vagyok

Soha nem vagy öreg semmihez! Tudtad, hogy Leonardo Da Vinci 51 éves volt, amikor a Mona Lisát festette? És azt, hogy Sanders ezredes 61 évesen nyitotta meg a később világhírűvé vált KFC üzletét?

Mindig vannak olyan emberek, akik jelentős sikereket érnek el idősebb korukban. Mindaddig amíg kételkedsz önmagadban, és azt gondolod, hogy az időd már letelt, akkor hajlamos vagy elveszíteni az önbizalmad, és azt a képességed, hogy a lehetőségeid valóra váltsd.

A pénz nem boldogít

Ne kárhoztasd magad már a kezdetektől fogva arra, hogy nem becsülöd meg a pénzt. A pénz nem elsődleges cél, de megléte nagyban befolyásol, és ezen nincs mit szégyellni. Megérdemelsz mindent, amiről valaha álmodtál, és ahhoz bizony pénz kell.

Ha van pénz, akkor van boldogság is

A boldogság öröme és elégedettsége ideiglenes és múlandó és sokszor akkor sem jön, amikor elérted a célodat. Próbálj meg anélkül boldog lenni, hogy korlátok közé állítod magad.

Ezt később is megtehetem

Valószínűleg ez a legnépszerűbb hazugság, amit magunknak mondunk el. A probléma az, hogy soha nem tudjuk, mennyi időnk van valójában. Lehet, hogy 50 évünk, de az is lehet, hogy csak 5. Senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő!

Vesztes vagyok, mert a próbálkozásaim kudarcot vallottak

Hagyd el a várakozásaidat, hogy szerinted az életnek minek kell lenni, és végre kezdj el összpontosítani arra, hogy mi van most. Ne feledd, csak azért, mert valami nem úgy megy, ahogy szeretnéd, még nem jelenti azt, hogy nem érsz semmit. Soha ne add fel!

Senki sem ért meg

Ezt gondolja a legtöbb ember a világon, úgyhogy nyugi, nem vagy egyedül. Ez a gondolat úgyis abból fakad, hogy senki sem ért meg téged csak azért, mert nem értenek veled egyet.

Én ezt nem tudom megtenni

Mindannyian mások vagyunk. Mindannyiunknak más-más készségszintje, képessége és a személyisége. Hajlamosak vagyunk összehasonlítani magunkat azokkal az emberekkel, akiknek látszólag sikeres a karrierjük, de teljesen figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy valószínűleg a ranglétre aljáról kezdték, és keményen dolgoztak, hogy feljussanak. Mindenki képes arra, hogy feljusson, te is, még akkor is, ha most azt gondolod, hogy nem.

Komplexusaim blokkolják képességeimet és erőfeszítéseimet

Valójában az, amit legjobban utálsz magadban, és amit el akarsz rejteni mások elől, az tesz egyedivé tesz és segít kitűnni az emberek közül. Nézz magadra olyasvalaki szemén keresztül, aki szeret téged, és meglátod, hogy milyen vagy valójában.

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *