LOADING

Type to search

Ez+az Lakom

Ezért legyen mindig víz a kertedben vagy az erkélyeden!

Share

Milyen szerencsések vagyunk, hogy nekünk nem kell aggódnunk minden egyes nap ivóvíz miatt. Bár a jelenlegi forgatókönyv szerint a folyóink, és tavaink még nem száradtak ki, de kertünkbe látogató állatok sokszor nem jutnak elég vízhez. Segíts nekik te is!

Ahhoz, hogy a környékünkön élő madarak, valamint a gyümölcsöket és zöldségeket beporzó méhek mindennap megfelelő táplálékhoz jussanak szükségük van a megfelelő víz pótlására.

Íme három egyszerű tipp, ami segíthet a kertünkbe járó állat és rovarvilágon:

Madarak esetében

Helyezz egy alacsony kis tálkát, hogy az apró repülő madarak ne tudjanak belesni, és így megfulladni, ha meglátogatják a tálat. Ebbe naponta önts friss vizet, mert így a madarak mindig tudnak inni és fürdeni. A csodás látogatókban te is gyönyörködhetsz, ha az erkélyedre, vagy a teraszodra is helyezel egy ilyen tálkát. Csak arra vigyázz, hogy olyan helyre tedd, ahol a madarak elérik, de nem tudják kiborítani a tálat.

Méhek esetében

Szintén egy nagyon sekély tálat tölts meg cukros vízzel, ami odavonzza a méheket a tálhoz. A cukros víz elég energiával látja el a méheket a nap folyamán, hogy tudjanak virágról, virágra szállni. Tudtad, hogy az élelmünk 80%-át a méhek porozzák be? Fontos tehát, hogy úgy tekintsünk rájuk, hogy minél hosszabb életet éljenek. Ez a kis kedvesség nekünk nem kerül sokba, ám az ő életüket megmenthetik.

Pillangók esetében

Ki ne szeretné a körülötte szálldogáló pillangók látványát? Ha te is így van ezzel, akkor helyezz egy virágalátétet a méhek számára az erkélyedre, vagy a kertedbe. A tál legyen színes, hiszen a színek vonzzák a lepkéket. A legjobb az, ha olyan helyre rakod a tálat, ahol egyébként is nőnek már virágok, így biztos, hogy a pillangók megtalálják a hűsítő helyüket.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *