LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

25 dolog a szerelemről és az elengedésről, amit jó minél előbb megtanulni…

Share

Az életünk egy vég nélküli tanulás, hiszen minden nap tapasztalunk és mindig újabb és újabb kapcsolatok által tanulunk saját magunkról és az emberekről is. A következő listát azonban mindig érdemes szem előtt tartani, mert fontos tények szerepelnek rajta.

 1. Az élet szép, még a rendetlenségek ellenére is.
 2. Rengeteg olyan dolog van az életben, amit nem tudsz irányítani, de rengeteg olyan dolog is, amit csak te tudsz irányítani. Fókuszálj arra, amit irányítani tudsz.
 3. Még akkor is, ha az élet olyan irányba sodorja a dolgaidat, amelyek felett nincs befolyásod, akkor is irányíthatod legalább azt, hogy hogyan reagálsz ezekre az eseményekre.
 4. Nem irányíthatsz másokat – kérlek, ne is próbálkozz ezzel!
 5. Mindig keresd meg a leckéket, és a tanulságokat. Mindig ott vannak a szemed előtt, még ha most nem is látod őket.
 6. Mindenki megtanít valamire, még akkor is, ha ez egy olyan dolog, amit te nem feltételnül tennél meg egy másik emberrel.
 7. A kedvesség nem jellemhiba – nem tesz naivá, ártatlanná, vagy más negatív jelzővé, amit mások aggatnak rád csak azért, hogy lehúzzanak. Ne foglalkozz ezekkel a hangokkal, a kedvesség nagyon jó dolog.
 8. A sebezhetőség erő és szuperhatalom.
 9. Tegyél fel kérdéseket, mielőtt feltételezéseket teszel.
 10. Tegyél fel kérdések MINDIG!
 11. Ne feledd, hogy nincs rajtad egyetlen jelölőnégyzet sem, amivel jellemezhetnéd magad. Te egyedi vagy!
 12. Ne feledd, hogy nem minden a Te feladatod. Amit teszel, az csak egy mozaikdarab, abból ami vagy.
 13. Ha pénzt akarsz megtakarítani (sokat spórolsz), akkor attól nem leszel olcsójános, hanem helyette inkább bölcs ember.
 14. Állj ellen a késztetésnek, hogy mindig ezt a kifejezést használod, hogy “Ebben a korban nekem már nem kéne….” Tágítsd a nézeteidet, és ne akadályozzon a korod!
 15. Végezz rendszeresen leltárt az életedről. Mit csinálsz szabadidőben? Milyen méditartalmakat fogyasztasz? Milyen táplálékot eszel? Milyen művészi dolgokat teszel vagy éppen nézel? Ezekre a kérdésekre adott válaszaidat gyakran diktálhatják a szívedben rejlő érzések.
 16. Légy az a személy, aki könnyedén mondja: „Nem tudom”.
 17. Tartsd magadban egy helyet a szomorúságnak, valamint a haragnak, de ugyanúgy legyen ott a boldogság, és az öröm is. Az érzelmek megférnek egymás mellett, ugyanúgy, ahogy két különböző ember is tud együttélni.
 18. A tervek megváltoztatása rendben van. Az álmaid megváltoztatása rendben van. Véleményed megváltoztatása rendben van. Végtére is mi lenne, ha az élet semmit sem változna, amíg tart? Na ugye!
 19. Rendben van, hogy elengeded azokat az embereket, akik nem szeretnek.
 20. Engedd el, hogy mindenkinek a kedvében járj – ezt amúgy sem tudod megvalósítani.
 21. Ne feledd, hogy te is méltó vagy a szeretetre!
 22. Az, hogy a legjobb barátod férjhez megy, még nem jelenti azt, hogy neked is azt kellene csinálnod.
 23. Az, hogy a legjobb barátodnak gyermeke lesz, még nem jelenti azt, hogy szülővé kell válnod. Senkihez se hasonlítsd magad!
 24. A szeretet értékes ajándék – kezeld is úgy!
 25. Vezesd az életed szeretettel!

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *