LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

12 dolog, amit nem lehet pénzen megvenni, és amiért minden nap hálás lehetsz!

Share

A valóság az, hogy mindenki szereti a pénzt. A pénznek ereje van, és meghatározza sok ember szomorú vagy éppen boldog pillanatát. Ez részben azért történik, mert a pénz érzelmeket vált ki belőlünk. Viszont sok felbecsülhetetlen értékű dolgot nem lehet pénzért megvenni. Ez az elgondolkodtató lista erről szól.

Szerelem

A szerelem valódi, gyönyörű érzelmekkel teli cselekvés. Az emberek különböző okok miatt esnek “szerelembe”. A szerelem feltétel nélküli egy kapcsolatban. A pénz csak vonzza a másik ember figyelmét, de nem tartja meg. A szerelem nem vehető meg pénzen, csak ideig óráig tart egy érdekkapcsolat.

Igaz barátok

Mindenki szereti, ha van pénze, mert szegényen nehéz az élet. De néha az embereket csak a vonzza, ami a másik embernek van és nem az amit adhat. Az érdek barátságok pont úgy működnek mint a szerelem. Ha elfogy a pénz, akkor az igazi barátok maradnak csak mellettünk, a többiek elszivárognak.

Család

Hasonlóan a fenti kettő ponthoz az anyai szeretet, apai szeretet, vagy éppen a gyerek szeretete nem vásárolható meg pénzzel.

Bölcsesség

Valaki úgy határozta meg anno a bölcsességet, mint „a tudás anyját”. De hogyan szerezhet valaki tudást? A tapasztalataiból. Tapasztalatot pedig nem tudunk venni, tehát tudást sem lehet venni. Tanulnunk kell az életben, találkozni az emberekkel, meg kell tapasztalni minden, hogy megszerezzük a tudást és vele együtt a bölcsességet.

Boldogság

“A boldogság nem cél, hanem melléktermék” – mondta Eleanor Roosevelt, és teljesen igaza van. Annak ellenére, hogy az embernek sok pénze van a bankban, lehet, hogy mégsem rendelkezik azzal a boldogsággal, amire mindannyian vágyunk és megérdemeljük. A boldogság nem vehető meg pénzen.

Egészség

A pénz segíthet nekünk abban, hogy megfizethessük a legjobb egészségügyi szolgáltatásokat, de magát az egészséget nem vehetjük meg mellé.

Hosszú, tartalmas élet

Születésnapokon hosszú, boldog és egészséges életet kívánunk a szerettünknek, és pénzt ajándékozunk neki, hogy megvásárolja, amit akar. De mivel lehet boldog és hosszú élete valakinek? Nem a sok pénzzel, hanem a szeretetteljes élményekkel, amit együtt élünk át.

Idő

A világegyetem mindenkinek csak 24 órát adott, hogy azt tegyünk, amit csak akarunk. Senki sem tud a vagyonával plusz egy órát, vagy akár egy másodpercet sem vásárolni.

Tisztelet

A tisztelet kölcsönös dolog. Csak akkor kaphatod meg, ha te is tiszteletet adsz másoknak. A tisztelet nem vehető meg pénzen.

Szépség

Bár számtalan szépségápolási termék létezik a piacon, és mindegyik pénzbe kerül, de ezek a termékek csak a test bizonyos tulajdonságainak megváltoztatásával mennek végbe. Senki sem tudja megváltoztatni senkinek a természetes szépségét. Egy plasztikai műtéttel bár lehet valakit “széppé” tenni, de a kisugrázása, a természetes szépsége ettől még nem lesz.

Humorérzék

Vannak, akik azzal az ajándékkal születnek, hogy másokat megnevettessenek. Ebből humoristaként meg lehet gazdagodni, de a humor nem jön a pénz által. Senki sem válik viccessé egyik napról a másikra, ha a bankszámláján sok pénz gyűlik össze.

Tehetség

A tehetség természetes képesség, amelyet fel kell fedezni és csiszolni kell. Csakúgy, mint a szépséget és minden más természetes dolgot, a tehetséget sem lehet megvásárolni.

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *