LOADING

Type to search

Ez+az Utazom

Miért szeretjük Olaszországot? Íme néhány indok

Share

Aki még sosem járt Olaszországban, az nem tudja, hogy miről marad le! A csizma alakú ország nagyon sok csodás dolgot rejt, mi most hoztunk egy listát, hogy te is kedvet kapj ahhoz, hogy gyorsan leszervezz egy utat valamelyik olasz városkába. Hidd el! Nem fogod megbánni!

Az olasz ételek

Az ételek minden utazás nagy részét képezik, mert rengeteg hely rejt felejthetetlen gasztronómia csodákat. Olaszország pontosan ilyen. Bár a különböző régióknak saját különlegességeik vannak, de bárhová is utazol Olaszországon belül a legjobb tésztákat, pizzákat, és házi készítésű desszerteket itt eheted.

Foto: Pexels.com

Mindig csodás idő van

Elhelyezkedésének köszönhetően az ország ideális úti cél, ha élvezni szeretnéd a napsütést vagy akár a havat, hiszen különböző időjárási viszonyok vannak. A strandoktól az Alpokig olyan helyeket láthatsz, amit nem fogsz elfelejteni soha.

Az olaszok nagyon vendégszeretőek

Az olaszok általában meleg és vendégszerető emberek, ezzel téve még csodásabbá hazájukat. Áh ahhoz, hogy jobban tudj velük kommunikálni érdemes megtanulnod néhány alapvető mondatot olaszul.

Csodaszép hegyekkel és tavakkal rendelkezik az ország

Az első dolog, ami eszébe jut Olaszországról az embereknek azok a fenséges hegyei és a festői tavai. (Garda-tó, Comói-tó). Mindegyik itt található hegy között megbújik egy-egy türkiz színű tó, ahol csodás élmény csónakázni vagy csak megmártózni benne néhány óra kirándulás után.

A romantika fellegvára

Olaszországban a világ legromantikusabb helyei egymást követik. Gondolj csak Toszkánára, ahol a csodás levendulamezők mellett olyan pincészetek borait próbálhatod ki, amiket sosem felejtesz el. Az eldugott kis éttermek a szűk kis utcácskákban igazi randihelyek.

Photo by Chait Goli from Pexels

Elképesztő természeti sokszínűség

Az ország nagy természeti sokféleségéről ismert, hiszen gyönyörű szigetekkel, és tengerpartokkal rendelkezik, ahol gyönyörű öblök találhatóak. De ugye itt vannak a hegyek, a sok folyó, a tavak, a gleccsek, amelyek számos növénynek és állatnak adnak otthont. Olaszországban mindent megtalálhatsz, amire szükséged van.

Foto: Pexels.com

Lenyűgöző műalkotásoknak és építészetnek ad otthont az ország

Olaszország arról ismert, hogy nagyon gazdag a művészetben. Az ország több múzeumában igazi remek művek láthatók, amiket képtelenség kihagyni. Az építesz is sokszínű, a régi utcákon járva elképzelhetjük, hogy milyen volt az élet itt régen.

Itt van Róma!

Nagyon könnyű beleszeretni Olaszországba, amikor Rómában járunk, hiszen ez a város teljesen elvarázsol mindenkit a hihetetlenül gazdag történelmével, amely csak arra vár, hogy felfedezzük. Akár a szűk utcáin sétálsz, akár a Trevi -kúthoz látogatsz, akár a Colosseumot nézed meg, a város elbűvül a sokszínűségével.

Utazz el velünk Olaszországba, a Spirit&Home gyertyákkal! IDE KATTINTS a teljes kollekcióért!

Ezt is olvasd el!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *