LOADING

Type to search

Ez+az

Ha a női teniszre fogadsz, ismerned kell a történetet is… (x)

Share

A női tenisz fogadási stratégiái az olimpiai torna tanulságai alapján. Fontos, hogy ne csak a számok alapján fogadjunk, hanem figyeljünk oda az apróbb figyelmeztető jelekre is

A mobilos sportfogadás megjelenése

Azt talán kevesen tudják, de a tenisz fogadás az egyik leginkább javasolt sportnak számít kezdő sportfogadók számára. Ez nem azért van így, mert mondjuk nagyon könnyen meg lehetne mondani, hogy ki nyer egy adott mérkőzést, hanem azért, mert a tenisz fogadások tekintetében mindössze két kimenetel között kell választani, legrosszabb esetben is leléptetés után nyer valamelyik fél. Ez pedig ugye a labdarúgás három esélyéhez képest jelentősen leegyszerűsíti a dolgokat. Ettől függetlenül nem volt könnyű dolga annak, aki a női teniszben akarta eltalálni előzetesen a végső győztes személyét a tokió olimpiai játékokon.

Ugye már a verseny előtt is komoly változások történek, hiszen a 2016-os győztesnek, Monica Puignek vissza kellett lépni egy sérülés miatt. De ez volt az első olyan olimpiai torna 1996 óta, ahol nem lehetett valamelyik Williams nővérre fogadni, ugyanis Serena családi okok miatt lépett vissza, Venus pedig már annyira visszaesett a ranglistán, hogy nem kvalifikálta magát. Az egyik leggyakoribb javasolt tenisz fogadás stratégia szerint a ranglistán elfoglalt helyezést érdemes figyelni, hiszen néhány hely különbség már jelentős esélyeket ad az adott versenyzőnek.

A tokiói olimpia tanulságai

Így az olimpiai játékok előtt a fogadók Ashleigh Bartyt vagy a hazai pályán versenyző Naomi Osakát figyelték, akik első illetve második kiemeltek voltak. De Aryna Sabalenka és Elina Svitolina is esélyes volt a győzelemre a harmadik és negyedik kiemeléssel és a fogadások online felmérései azt mutatták, hogy a fogadók is hittek ebben. Anélkül, hogy előreszaladnánk a történetben, az elmondható, hogy egyiküknek sem sikerült a győzelem. Barty már az első körben búcsúzott, miután rendkívül simán kapott ki a spanyol Sorribes Tormotól. Osakának kicsit jobban ment, a harmadik körben ő is elvérzett, a később döntőig menetelő Vondrousová búcsúztatta.

Ez is mutatja tehát szakértőnk, Kollar Aladar szerint (az életrajza itt olvasható), hogy nem igazán szabad egyrészt a ranglistát sem annyira komolyan venni, másrészt a korábbi egymás elleni eredmények sem meghatározóak. Mert az első 10-20 kiemelt esetén kijelenthető, hogy bármikor bárki nyerhet a másik ellen. A tokiói olimpián a legjobb 10-ből ketten értek el a legjobb négyig, végül Belinda Bencic tudott nyerni Svájcból, Elina Svitolina pedig a bronzérmet vihette haza. Ez volt Ukrajna történelmében első érme női tenisztornán az olimpián.

Így a teniszre vonatkozó sportfogadás tippek közül elő kell húznunk a legfontosabbat, ami nem csak teniszben értelmezhető egyébként hasznos tanácsként. Ugyanis nagyon gyakran előfordul, hogy hiába jó a szorzója egy adott versenyzőnek, egyáltalán nincs formában, fizikailag nem tökéletes a felkészültsége, kisebb sérülésekkel küszködik vagy éppenséggel nem annyira motivált. Hiszen gondoljunk Serena Williamsra – indulhatott volna a tornán, de családi okok miatt úgy döntött nem így tesz. De a túl nagy nyomást sem bírja mindenki, Naomi Osaka már korábban is panaszkodott mentális problémákra és túl nagy nyomásra, ez most is látható volt a játékán. És akkor még azt ne is mondjuk el, hogy vannak versenyzők, akik nyíltan elmondják, hogy nem gondolják, hogy ők esélyesek lennének a győzelemre. Ez pedig meg is mutatja, hogy mennyire lelkesek az adott tornát illetően.

De akkor mégis hogyan fogadjunk női teniszre?

Online sportfogadás tekintetében érdemes figyelni a rajongókat és a piac mozgásait. Ez a női és férfi tenisz esetén is tökéletesen így van. Hányszor láttuk már, hogy a sokkal esélyesebbnek titutált versenyzőt simán elintézte egy, korábban a ranglista első száz helyén nem is szereplő teniszező. És ahol érdemes keresgélni, azok azok a meccsek, ahol a többség szerint az egyik versenyző simán nyer. Hiszen az olimpia előtt Naomi Osakának volt az egyik legnagyobb esélye a győzelemre és a fogadók is nagyon hittek benne. De aki megnézte az első meccsét, annak nyilvánvaló lehetett, hogy Osaka nem lesz végső győztes.

És ezért lehetett beszállni egy ellene fogadásba már a második és a harmadik körben is, végül pedig a harmadikban ki is esett. Ráadásul teniszben a nagy esélyek és a fogadási érték csak percekig létezhet egy meccs során, tehát ha tényleg jó női tenisz fogadók akarunk lenni, akkor mindenképpen kövessük az eseményeket. Mert a női tenisz tipikusan az a sport, amire nem lehet úgy fogadni, hogy az ember csak megnéz néhány statisztikát. Ismerni kell a

  • történeteket,
  • a dinamikákat,
  • szerelmeket és így tovább.

És az élő közvetítésnek a sebessége is nagyon számít, hiszen például az Eurosporton kicsit hátrányban leszünk, ugyanis talán ez a leglassabb. A bukmékerek is lassítanak másodperceket a közvetítéseiken, szóval akkor járunk a legjobban, ha találunk egy tényleg villámgyors közvetítést.

Összességében a tokiói olimpia kapcsán elmondható, hogy a női teniszben óriási meglepetés nem történt, hiszen a győztes és az egyik elődöntős is a legjobb 10-ből került ki, de a kiemeltekben bízni elég nagy csalódáshoz vezethetett, hiszen Barty például már az első körben búcsúzott. De ez nem jelenti azt, hogy a következő versenyén ne lehetne rá fogadni – sőt. Ha okosak vagyunk, akkor figyelünk mostantól Bartyra, ugyanis egy ilyen teljesítmény után biztosan bizonyítani szeretne, úgyhogy kettőzött erővel fog küzdeni.

(Támogatott tartalom, szöveg: mightytips)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *