LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Nincs azzal baj, ha egyedül vagy…

Share

Nem baj, ha most egyedül vagy. Olyan ajándékot adhatsz magadnak, amit azelőtt soha.

Megtanulhatod boldoggá tenni önmagadat anélkül, hogy bárki másra szükséged lenne. Megtapasztalhatod, mekkora erő van az „egyedülben”. Megérezheted a saját erőforrásaidat, erősségeidet.

Néha fájni fog. Néha szörnyen magányosnak érzed majd magadat. Idővel azonban rájössz, hogy az egyedül töltött idő sokkal értékesebb, mint eddig hitted. Megtanulhatod felállítani a határaidat, az igényeidet és a szükségleteidet.

Elég bölcs vagy már ahhoz, hogy képes legyél megelőzni a katasztrófákat. Ezt pedig csak a határok megszabásával és tiszteletével tudod megtenni. Nem mindenkinek vannak jó szándékai, akik a közeledbe kerülnek. Ezt felismerve már azelőtt kiléphetsz egy kapcsolódásból, hogy elkezdődne.

Az egyedüllét egyenlő a függetlenséggel. Nem számít, min mész keresztül, te mindig ott leszel önmagadnak. Nem hagyod, hogy mások hozzák helyre az életedet. Elkerülöd a kéretlen tanácsokat, és nem pazarlod az idődet semmitmondó panaszkodásra. Ehelyett a saját bölcsességedet használva találod meg a közelemben az erőt, az egyedüllétben a hasznot és a nehézségekben a tanulságot.

Nem számít, hány ünnepet kell egyedül eltöltened. Nem fontos, hogyan néz ez ki, mit gondolnak rólad mások. Felvállalni a szingliségedet azt jelenti, hogy bátor vagy és becsülöd magadat. Nem alkuszol meg csak azért, hogy ne legyél egyedül. És értékeled magadat annyira, hogy elfogadod és felvállalod azt, ahogyan éppen most vagy.

Az egyedüllét ugyanis nem tart örökké. Nem egy folyamatos állapot. Bármikor megváltozhat. Bármikor betoppanhat a férfi az életedbe, aki teljesen a feje tetejére állítja a mindennapjaidat. Percek alatt is rengeteg minden tud megváltozni!

Nem azért vagy egyedül, mert nem találsz férfit magadnak. Egyszerűen azért, mert többre becsülöd magad az értéktelen, futó kalandoknál. Többet érdemelsz annál, hogy valakinek a bábja, a játékszere vagy az éjszakai szórakozása legyél.

Szóval igen… rendben van egyedül lenni! És dönthetsz úgy, hogy kihozod a lehető legtöbbet ebből az időszakból a saját boldogságod érdekében.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *