LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció Uncategorized

6 dolog, amire emlékezz, ha elakadsz a céljaid felé vezető úton

Share

Néha mindannyian elakadunk az úton és közel állunk ahhoz, hogy feladjuk. Az alábbi gondolatok segítenek túljutni a nehezén…

Nem kell ragaszkodnod egy meghatározott idővonalhoz.

Kamaszként biztos rengeteg jó ötleted és elképzelésed volt, hogy hol szeretnél tartani 25-30 éves korodban. De a fiatalabb énednek még nem volt fogalma arról, hogy mit rak majd eléd az élet. Azóta már jó sok nehézséggel kellett szembenézned, sokkal többel, mint az valaha gondoltad volna és több démonnal is meg kellett küzdened. Ezek miatt nem kell csalódmod magadban. Gondolj arra, hogy nincs kőbe vésve hány éves korodig kell elérni a céljaidat. Van időd. Ne érezd úgy, hogy hibáztál vagy csődöt mondtál, egyszerűen csak a siker felé vezető út kicsit hosszabb.

Te vagy az egyetlen, aki emiatt ostoroz téged.

Az jó, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért. Az is, hogy megteszed a szükséges erőfeszítéseket, hogy elérd, amit szeretnél. De gondolj bele: mindenki vét hibákat és nálad senki sem dühösebb rád a hibáid miatt. Te vagy saját magad legnagyobb kritikusa. Te vagy az, aki kemény veled. Légy egy kicsit könnyedebb magaddal, te is tudod, hogy mindent megtettél. Tudod, hogy mennyi munkaórát tettél bele. Tudod, hogy nem kell szégyellni magad semmiért.

A mentális egészséged van olyan fontos, mint a céljaid.

Nem engedheted meg magadnak, hogy mindazok a dolgok, amiket el kellett volna már végezned elvonják a figyelmedet magadról és arról, hogy néha egy kis levegőhöz juss. Nem tudsz örökké ugyanabban a szélsebes tempóban vágtázni. Néha le kell lassítani, különben kiégsz. Emlékeztesd magad, hogy egyszerre mennyi mindent teszel a tányérra. Nem kell tönkretenni magad.

Legyőztél már annyi akadályt, amivel szembe kellett nézned.

Legközelebb, ha elbizonytalanodsz, hogy van-e elég erőd a folytatáshoz, emlékeztesd magad arra, hogy mennyi nehézséggel küzdöttél már meg életedben. Egy túlélő vagy. Ezért hitelt kell adnod magadnak. Az lehet, hogy ezt a célodat még nem valósítottad meg, de annyi minden más fantasztikus dolgot vittél már véghez. Nem adtad fel és most itt vagy. Még mindig a ringben.

A legszebb dolgok az életben időbe telnek.

Nem egyik napról a másikra valósítjuk meg az álmainkat. Türelmesnek kell lenni. Bele kell tenni továbbra is az energiát, még akkor is, ha úgy érzed egy lépést sem teszel előre. De csak azért, mert úgy érzed be vagy ragadba egy gödörbe, még nem jelenti azt, hogy az tényleg úgy van. A kis lépések is számítanak.

Sokkal messzebbről indultál, mint gondolod.

Lehet, hogy úgy érzed, nem sokat haladtál előre és alig értél el valamit az elmúlt hetekben. De ha abbahagyod az ezen való gondolkodást, akkor rájössz, hogy teljesen megváltoztál. Nem az az ember vagy, aki voltál tegnap. Lehet, hogy a pénzed nem lett több, de fejlődött a társadalmi életed. Vagy a magabiztosságod. Vagy sokkal jobban szereted magad, mint korábban. Lehet, hogy nagyon is sikeres vagy olyan dolgokban, amelyeket nem lehet pénzben mérni.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *