LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

4 meghitt rutin őszi reggelekre, hogy jól induljon a napod…

Share

Várjuk már azokat a meghitt őszi reggeleket, amikor kinézünk az ablakon, és a fák levelei a réz, a narancs és a vörös megannyi árnyalataiban pompáznak. Az így induló napok csak jók lehetnek, főleg ha van egy jól bevált reggeli rutinunk.


Egyelőre még nem kelünk azokra az igazán friss, őszi reggelekre, pedig mostanra talán már vagyunk páran, akik várjuk, hogy beköszöntsön az igazi ősz.

Reggeli gondolatok

Kezdd a napot egy kis merengéssel. Mi az, amire ebben az évszakban fókuszálni szeretnél, mit szeretsz benne a legjobban? Gondolkozz el, és tedd ezt a reggeleid részévé. Inkább kelj fel 15 perccel korábban, még mielőtt mindenki felébred, és keress egy csöndes helyet a lakásban. Vihetsz magaddal könyvet vagy jegyzetfüzetet, hogy fel tudd írni, ha valami jó gondolat jut eszedbe. Hagyj magadnak időt, hogy egyedül és nyugalomban kiélvezd ezt a csodaszép és békés reggeli pillanatot még mielőtt elindulna a napi pörgés.

Ízletes hagyományok

Rengeteg dolog miatt szeretjük az őszt, és talán nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, hogy ezeken a hűs reggeleken a forró italok az egyik kedvenceim. Neked is van kedvenc őszi italod? Rendezz be a konyhapult egyik sarkában egy őszi reggelizőhelyet, ahol elhelyezhetsz mindent, ami a reggelihez kell, hogy jól induljon a napod: kakaó, fahéj, bögrék, különleges teák, tejhabosító. Pár perc és kész a saját otthoni kávéházad…

Ragadd meg az érzékeidet

Az előző este tisztán és rendben hagyott konyha nagyon boldoggá teszi reggel az embert – legalábbis engem mindenképpen. Ezért a reggeli rutint már este be kell indítani. Ha még nem vezetted be, akkor próbáld ki, hogyan indul a napod, ha szokásoddá teszed, hogy rendben hagyod este a konyhát. Egy tiszta konyhában könnyebben adhatjuk meg a napunknak az őszi alaphangulatot is egy finom illóolajos diffúzorral. És miközben hozzákezdenél megfőzni a reggeli forró italodat, bekapcsolhatod kedvenc zenéidet is. Hagyd, hogy az érzékeid elvarázsoljanak…

Élvezd ki a saját őszi szentélyedet

Idén legyen az otthonod a hangulatos őszi szentélyed. A reggeli apró dolgok békésen hangolnak rá a napi tennivalókra, amely az egész napra érezhetően pozitív hatással lesz.

Ha minden reggel rendbe teszed az ágyad, az segít elindítani a napot és felkészülni az előtted álló teendőkre. Reggeli után pakolj el, és úgy indulj el otthonról, hogy rendben hagyod a lakást. Legyen olyan az otthonod, ahová fáradtan jó megérkezni, és az egész napos munka után kényelmesen lepihenni.

Nézd meg ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *