LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Minden nehézség tanítani próbál neked valamit

Share

Mindannyian megyünk keresztül olyan fázisokon, élethelyzeteken, amikor azt érezzük, hogy minden rossz. Megakadunk, balszerencsés helyzetekbe keveredünk, és egyszerűen mintha az egész világ csakis ellenünk esküdött volna össze.

Látjuk, hogy mehetne minden simán, de valamiért nem történnek meg a dolgok vagy nem úgy, ahogy szeretnénk.

Hosszú időbe telt, mire rájöttem, hogy minden nehézség tanítani akar nekünk valamit. Még több idő kellett ahhoz, hogy tényleg képes legyek felfedezni a tanítást ahelyett, hogy hagynám elragadtatni magam a keserűség és a hibáztatás áramával.

A próbák kemények. Stresszesek. Ez van.

Na, de azok a dolgok, amiket megtanítanak? Segítenek, hogyan találd meg önmagadban a békét, a türelmet, a belső erődet, a magabiztosságodat és hogyan építs fel egy boldog életet a körülmények ellenére is.

Az élet nagy tesztjei nem azért jönnek, mert szívatnak minket odafentről. Arra szolgálnak, hogy megmutassák, min kell még dolgoznod ahhoz, hogy a lehető legjobb énedet hozhasd ki önmagadból. A rést támadják a pajzson, így mutatnak utat.

Minden, ami történik, eszközöket akar adni a kezedbe, amelyeket bármikor használhatsz a jövőben is. Vannak olyan próbatételek, döntések, amelyekhez meg kell erősödni. Azért kapjuk a nehézségeket, hogy ez megtörténhessen.

Szokták mondani…

„Mindig ugyanazok a rossz dolgok történnek velem.” Ez sajnálatos. De vajon miért? Mi a minta? Mi az elakadás? Mit nem tanultál még meg, amit meg kellett volna?

Két lehetőséged van. Vagy tovább sajnáltatod magadat, esetleg hibáztatsz másokat, vagy szembeállsz a nehézséggel és azt mondod…

„Na, gyere! Most figyelek rád!”

A választás a tiéd. Mindenki életében vannak olyan időszakok, amelyeket pokoli nehéz túlélni. És ez a lényeg. Nehéz, de nem lehetetlen.

Mert minden próbatétel, amin keresztülmész, arra készít fel, hogy képes legyél megtartani önmagadat még a legnagyobb káosz közepén is.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *