LOADING

Type to search

Élem Ez+az

5 kifogás, ami azok mondanak, akik nem akarnak kapcsolatot

Share

A társkeresők világában az egyik legnehezebb része, ha ismerjük valakinek a szándékait, és ez nem egyezik a mi elvárásainkkal. Ezer oka lehet, hogy egyes emberek elkerülik a kapcsolat iránti elkötelezettséget. Íme az öt leggyakoribb kifogás, amit azok mondanak, akik nem szeretnének kapcsolatot kezdeni a randipartnerükkel.

„Az időzítés most nem megfelelő számomra.”

Bár az élet tényleg néha nehezen navigálható, és ez meglep minket, de a fenti mondat nagyon bosszantó lehet. Az életnek van egy folyása, az évszakok ugyanúgy változnak, tudjuk, hogy mikor mi zajlik a természetben és ez kihat ránk is. Amikor randizunk valakivel, és a következő mondatot kapjuk, arra nehéz mit mondani. Ha arra várunk, hogy a saját idővonulunk összeérjen a másik emberével, akkor lehet. hogy örökké várnánk. Ha igazán szeret a másik, akkor nem fog a tökéletes időzítésre várni.

„Nem akarom elveszíteni azt, amink van.”

Bár a kapcsolatba lépés egyik legfélelmetesebb része azt a tény, hogy elveszíthetetitek azt a kapcsolatot, ami előzőleg volt köztetek. Ez lehetett akár baráti, akár kollegális viszony ez többé már nem lesz, ha összejöttök. A fenti mondat azonban jelentheti azt is, hogy az illető elégedett azzal, ami most van, és nem akarja megkockáztatni a kapcsolatot. Pedig egy kapcsolat kockázattal jár, és megsebezhetjük magunkat. De a kockázat megéri, mert kialakulhat belőle egy nagy szerelem.

„Most nem akarok semmi komolyat.”

Ennek a mondatnak reményt adhat a másikra arra, hogy valami megváltozhat a jövőben, de valljuk be magunknak: változott valaha is ezután bármi is? Ha valaki azt mondja neked, hogy nem keres semmi komolyat, akkor engedd el őt, mert biztos, hogy nem ő lesz a legnagyobb szerelmed a jövőben. Ha úgy mész bele egy kapcsolatba, hogy nem tisztáztátok le az elején az elkötelezettségi különbségeket, akkor sok félreértésetek lehet, ez pedig a kapcsolat végét jelentheti előbb-utóbb.

„Munkával és más dolgokkal vagyok elfoglalva.”

Mindannyian elfoglalt emberek vagyunk, de ahogy a mondás tartja: mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ha az egész életünket nézzük nincs olyan időpont, ahová beleférne egy párkapcsolat, mert tanulunk, szakdolgozatot írunk, gyakorlatot csinálunk, dolgozunk, háztartást vezetünk, a karrierünkön dolgozunk stb.stb.stb. Azokra a dolgokra szánsz időt, amiket szeretsz, és ha a másiknak nincs rád időd, akkor ez egy vallomás sajnos, hogy nem szeret eléggé. Az azonos prioritások fontosak egy kapcsolatban, ha ezek nincsenek meg, akkor kár az együtt töltött időért.

“Félek, hogy megbántalak.”

Amikor valaki kapcsolatba lép egy másik emberrel nem arra gondol, hogy “Húh, bántani fogom ezt az ember valahogy és valamikor…”. A szerelem és a vágy kezdeti szakaszában az ember úgyis azon tűnik, hogy milyen boldog lesz a jövője, és nem azon izgul, hogy mit fog elrontani, amivel megbántja a másikat. Ha valaki ezen agyal, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, mert ez nem jó jel.

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *