LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

9 látszólag kevéssé fontos dolog, ami megerősíti a kapcsolatotokat

Share

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni ezekről az egyszerű, de alapvető dolgokról, amelyek boldogabbá tehetik kapcsolatunkat.

Mély barátság

Kapcsolatban lenni azt jelenti, hogy kettőtök számára ez egy olyan barátság, ami másokkal nem létezik. Persze ott van a legjobb barátod, de a partnereddel ez egy olyan barátság, amely senki mással nem létezik. Barátoknak lenni talán elsőre talán nem tűnik olyan fontosnak, de hosszútávon egy baráthoz hazatérni és megosztani vele a napi eseményeket igazán különleges dolog. Főleg, ahogy egyre idősebb lesz az ember…

Nevetés

Találj időt arra, hogy együtt nevessetek, és élvezzétek a pillanatot. Hosszú évek múltán a mindennapi mókuskerék miatt ez valószínűleg nem történik meg túl gyakran, de olykor nagyon jó megosztani valami vicceset a másikkal vagy együtt megélni mókás dolgokat, amelyekre később vissza lehet emlékezni.

Könnyek

Egy kapcsolat nem mindig boldog. Néha vannak akadályok és nehézségek, amelyekkel szembe kell nézni, és addig, amíg szembe is néztek velük, addig minden jó lesz. A végén, amikor rájössz, hogy mi mindenen vagytok túl és mennyi könnycseppet kellett hullajtanod, hogy most itt legyetek együtt egy boldogabb és erősebb páros lesztek.

Türelem

Sokszor elfelejtjük, hogy a partnerünk is emberből van. Ő is hibázik, neki is vannak olyan szokásai, amelyekkel az idegeidre megy, és sok olyan elvárás van, amelyeknek nehéz megfelelni. Ezért ilyenkor emlékeztetni kell magunkat arra, hogy türelmesek lenni a másikkal legalább olyan fontos, mint szeretni őt. Mindenkivel nem lehet türelmesnek lenni, de a partnerünk más, mint a többi ember. Ő megérdemli a türelmet.

Bókok

Amikor régóta élünk kapcsolatban a bókok egy idő után valahogy elmaradnak. Ezért légy tudatos és néha dicsérd meg a haját, az illatát… mondd neki, hogy mennyire szereted a mosolyát, vagy hogy milyen szépek a szemei. A bókok csodássá tudják tenni az ember napját.

Romantika

Hajlamosak vagyunk “csak úgy” élni az életünket, napról napra anélkül, hogy arra gondolnánk, hogy a romantika bizony évek múltán is nagyon fontos egy kapcsolatban. De akkor is az, amikor már harminc éve vagyunk együtt valakivel és teljesen ősz a hajunk. Manapság sok párnak a romantika is csak egy kipipálandó feladat a mindennapi zsúfolt élet forgatagában, de nagyon fontos rászánni egymásra az időt: legyen az egy gyertyafényes vacsora otthon vagy egy étteremben, amit régóta szerettél volna kipróbálni. De az is lehet, hogy nem csináltok semmi extrát, csak megfogod a kezét és elmondod neki, hogy mennyire szereted és milyen különleges számodra. Ez nem csak a szeretet táplálja, de a tüzet is égve tartja.

Kompromisszumok

A kapcsolat elején azt hisszük, hogy a másik tökéletes, de aztán rájövünk, hogy soha nem is lesz az. De te sem vagy az. Ezért kellenek a kopromisszumok. Lehet, hogy ez most megint nem tűnik olyan fontosnak, de egy nap majd rájössz, hogy milyen fontos az elfogadás. Néha előfordul, hogy nem értesz egyet a másikkal, vagy nem tetszik, amit neki tetszik, de elfogadod a választását. Lesz olyan is, amikor vitatkozni fogtok valamiről, de aztán mégis kompromisszumot tudtok kötni. Erről szól a szerelem.

Viták

Utálod a vitatkozást, mert úgy érzed nem vezet sehová és egyszerűen már nem is bírod tovább. Pedig a viták jót tesznek a kapcsolatoknak. Minden vitatkozásból egy erősebb párként jöttök ki és a kapcsolatotok szintet lép. Veszekedések minden kapcsolatban előfordulnak, de addig amíg tudtok róla beszélni egymással minden rendben is lesz.

Alázat

Összhangban azzal, hogy a viták fontosak egy kapcsolatban, alázatosnak is kell lenni. Mert azzal nem leszel győztes, ha megnyersz egy vitát. Egyszerűen azért, mert neked és a partnerednek ugyanaz az elképzelésetek kell legyen arról, hogy merre tart a kapcsolatotok. Csak annyit kell tennetek, hogy megpróbáljátok a lehető legalacsonyabb szintre helyezni magatokat, és csak hallgatni a másikat. Egy kapcsolat nem egy verseny, amelvben meg kell küzdeni a trófeáért. Egyitkőtök sem erősebb, mint a másik. Ezért légy alázatos és hallgasd meg a másikat.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *