LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Jobbat érdemelsz egy mérgező embernél, legyen barát vagy szerelem…

Share

A mérgező emberek azt fogják éreztetni veled, hogy őrült vagy. Mintha mindent túlreagálnál. Mintha túl érzelmes lennél. Mintha nem lenne jogod felháborodni az eszement tetteik miatt. Mintha te lennél a hibás. Mintha te lennél a rossz. Mintha te lennél az, akinek változtatnia kellene a viselkedésén ahhoz, hogy ez a kapcsolat tartós legyen.

A mérgező emberek azt fogják éreztetni veled, hogy ostoba vagy. Mintha minden rossz lenne, amit mondasz. Mintha mindig rossz döntéseket hoznál. Mintha semmit nem tudnál helyrehozni. Mintha valami mély, helyrehozhatatlan probléma lenne veled.

A mérgező emberek azt fogják éreztetni veled, hogy értéktelen vagy. Mintha nem érnél annyit, hogy időt szánjanak rád. Mintha nem érnél annyit, hogy figyeljenek rád. Mintha kívülálló lennél. Mintha szerencsésnek kellene érezned magadat azért, hogy melletted vannak. Mintha ők sokkal jobbak lennének, mint te valaha is leszel…

A mérgező emberek bűntudatot keltenek. Mintha mindig mindent rosszul csinálnál. Mintha minden vita forrása te lennél. Mintha te lennél az elégedetlen rosszfiú, ők pedig mindent megtettek volna érted. Mintha nem lenne jogod szóvá tenni a megbocsáthatatlan hibákat sem.

A mérgező emberek féltékenységet ébresztenek benned. Mintha versenyezned kellene az exeikkel. Mintha versenyezned kellene a barátaikkal. Mintha versenyezned kellene a munkájukkal. Mintha az életük minden területén versenyezned kellene a figyelmükért és az idejükért.

A mérgező emberek elbizonytalanítanak. Mintha nem lennél elég szép. Mintha nem lennél elég intelligens. Mintha nem lennél elég vicces. Mintha nem lennél elég szórakoztató. Mintha nem lennél egyszerűen csak ELÉG!

A mérgező emberek könnyedén elérik, hogy kényelmetlenül érzed magadat. Félénkké és óvatossá válsz. Mintha tojáshéjon sétálnál. Mintha hazudnod kellene, hogy elkerüld a vitákat. Mintha gondosan meg kellene válogatnod minden szavadat, mert amint „rosszat” mondasz, robbannak.

Akármit teszel, akárhogy igyekszel, egy mérgező ember társaságában mindig nyomorultul fogod érezni magadat. Még ha egy olyan valakiről is van szó, akit szeretsz, veszélyes vele maradni. Meg kell értened, hogy ez nem igaz szerelem és nem igaz barátság. Nem biztonságos kapcsolat.

Jobbat érdemelsz. Sokkal-sokkal jobbat, mint egy mérgező ember.

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *