LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ha a lehető legjobb életet akarod, akkor most kezdd el ezt az 5 dolgot!

Share

Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy úgy érzem a tapasztalataimból évről-évre fejlődök. És valahányszor egy új helyzet áll elő, az élet mindig tanítani akar valamit.

Íme néhány dolog, amit Neked is próbál megtanítani az Univerzum…

Fektess be magadba és a döntéseidbe

TE ismered magadat a legjobban és ezért te vagy az, aki pontosan tudod mennyit érsz és mire vágysz. Ha valahol máshol keresed, amire szükséged van, a poharad mindig félig üres lesz.

Minden szeretet, amit a kapcsolataidba, barátságaidba vagy akár idegenekbe fektettél, azt most add oda magadnak. Mások helyett kezdd el magadba tölteni azt a sok odafigyelést, energiát, időt és pénzt, és találd meg a legjobb önmagad. Aztán találd ki, hogy milyen ez a legjobb verzió. Olyan, aki imád utazni? Vagy olyan, aki felépíti a saját vállalkozását? A lehetőségek száma végtelen, és hogy mit akarsz magadnak, azt csakis te döntheted el.

Ami még a döntéseid kapcsán fontos az, hogy te vagy az, aki meghúzza a saját határait. Aztán ha meghúztad, ragaszkodj is hozzájuk. Amikor pedig rájössz, hogy te irányítod azt, ami megtörténik veled, akkor egyszerre hatalmadban áll azt is eldönteni, hogy mi milyen hatással legyen rád. Ne engedd meg másoknak, hogy ők hozzák meg helyetted a döntéseket. Azokat, amelyek téged nem tesznek boldoggá.

Fejezd ki a háládat!

A hála érzés könnyen jön, amikor jól mennek a dolgok. Az igazi kihívás az, hogy hálásak legyünk akkor, amikor épp szétesőben van minden.

Mindennap hálás vagyok a legapróbb dolgokért is, de vannak napok, amikor úgy érzem, hogy zsákutcába jutottam. De ezekben a nehéz időkben is rendületlenül keresni kell azokat a kicsi arany darabokat, és ilyenkor azt mondom magamnak, hogy lehetne rosszabb. A titok pedig abban rejlik, hogy érezd csak, amit érzel, legyen az düh, szomorúság vagy frusztráció, de keresd meg, hogy mi az, amiért a gödör mélyén is hálás lehetsz. És ezzel a hála érzéssel eltelve örülj azoknak az embereknek, akiket szeretsz, és akik ott vannak melletted.

Elvárások nélkül mondj igent a lehetőségekre.

Ha egy ismerősöd elhív egy pizzára, mondj igen. Ha valaki, aki egy kicsit is érdekel randira hív, menj el. Lehetőséged nyílik egy utazásra? Indulj. De ne legyenek elvárásaid. Ne a végeredményre összpontosíts, ne azt várd, hogy ez lesz életed legnagyobb élménye.

Életem legjobb élményei az utolsó pillanatban hozott döntéseimből származnak. Ezek azok a pillanatok, amikor az ember döntés előtt felteszi magának azt a kérdést, hogy “Miért is ne?”

hiszed el, hogy milyen kellemesen fogsz csalódni, ha esélyt adsz azoknak a dolgoknak, amelyeknek amúgy nem adnál.

Búcsúzz el az energiapazarlástól.

Ugye milyen nehéz elengedni azokat a dolgokat, amelyekhez szép emlékek társulnak? Akár életünk egyik legnehezebb döntése lehet. Néha észre se vesszük, hogy milyen mérgezőek a körülöttünk lévő dolgok, mert már annyira megszoktuk őket, hogy azt hisszük úgy normális. Ezért ki kell törnünk ebből az ördögi körből.

De csak azért, mert ez a norma, még nem jelenti azt, hogy nem mérgező. Van olyan barátod, akit évtizedek óta ismersz, és minden alkalommal, amikor találkoztok leszívja az összes energiádat? És olyan rokonod, aki nem bírja megállni a negatív megjegyzéseket? Vagy exed, aki valahogy mindig visszatér az életedbe? Na ezekre nincs időd. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik lehúznak.

5. Kapcsold be a benned rejlő vagány csajt.

Végül, de nem utolsósorban: tudod ki az, aki képes arra, hogy megtörténjen az életedben a csoda? TE! Mert az a vagány csaj ott él benned.

Ennek a magabiztos energiának a bekapcsolása nem jelenti azt, hogy egoista vagy. Azt viszont jelenti, hogy:

  • Döntéseidben csak magadra hagyatkozol, független vagy és virágzol. Ettől még kérhetsz segítséget, ha úgy érzed szükséged van rá, hiszen mindenkinek szüksége van néha támogatásra. De tudod, hogyan oldd meg a problémáidat, mert bízol a saját értékítéletedben.
  • Tisztában vagy a saját értékeddel és azzal, hogy megérdemled a sikert. A legutóbbi randid csak úgy eltűnt, mint szamár a ködben? Az ő baja. Egyik barátod visszaélt a bizalmaddal? Az ő baja. Te tudod, hogy ennél többet érdemelsz.
  • Amikor egy felmerülő problémát nem tudod hogyan kezelj, akkor nem kezdesz pánikolni és nem adod fel. Azt mondod magadnak, hogy majd úgyis kitalálsz valamit. És tudod, mit? Kitalálsz és megoldod!

Az az igazság, hogy az Univerzum ugyanazokat a leckét pakolja eléd egymás után, egészen addig, amíg meg nem oldod végre. Ismerős az a kérdés, hogy “Miért történik mindig ugyanaz velem?” Hát azért, mert elsőre nem oldottad meg. Ezért ragadd meg a lehetőségeket, hogy megmutasd az Univerzumnak megtanultad a leckét. Jöhet a következő…

Ez is érdekelhet:

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *