LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Miért fáj azt hallania egy nőnek, hogy „nem vagyok kész egy kapcsolatra”?

Share

Azt hallani, hogy nem vagy kész egy kapcsolatra, össze tudja törni a nőt. Az ok egyszerű. Azt érzi, hogy nem elég jó neked. Nem elég jó, hogy a barátnőd legyen.

Elég csinos, hogy lefeküdjetek, elég intelligens, hogy jókat beszélgessetek, elég szórakoztató egy önfeledt péntek estéhez, de…

…nem elég értékes az elköteleződéshez.

Azt hallania egy nőnek, hogy nem állsz készen egy párkapcsolatra, fájdalmas. Mert a legtöbbször baromság. Egy finom módja annak, hogy elfedd az igazságot.

Csak egy barátot akarsz. Csak szexet akarsz. Nem többet.

A kiszemelted jó arra, hogy flörtölj vele, de ahhoz már nem, hogy be is mutasd a szüleidnek. Szeretnéd a világodba, de nem örökké és nem folyamatosan. Csak akkor, amikor a kedved tartja.

És még ennek ellenére sem szakítod meg a kapcsolatot. Nem mondod azt, hogy nem akarsz több fájdalmat okozni, ezért inkább felejtsétek el egymást. Nem teszed, mert az együtt töltött idő ad neked valamit, amit nem akarsz elengedni.

Azt kapod tőle, amit szeretnél. De nem tudod neki megadni azt, amit ő szeretne.

Hallani azt, hogy nem állsz készen egy kapcsolatra, fáj a nőnek, mert elhiteti vele, hogy az időzítéssel van a probléma. Meggyőzi, hogy ez az egyetlen dolog, ami kettőtök újtában áll. Tehát, ha elég kitartó, el fog jönni a tökéletes pillanat.

Ez a hamis remény.

A nő hiszi, hogy lehet jövőtök, te viszont tudod, hogy soha nem lesz.

Persze lehet azt mondani, hogy mindez nem a te dolgod. Megmondtad, hogy nem akarsz kapcsolatot, az már más kérdés, ő hogyan értette. Csakhogy a kimondott szavakért vállalni kell a felelősséget, ahogy a kimondatlanokért is.

Más azt mondani, hogy „most nem alkalmas” és más azt közölni, hogy „SOHA nem lesz alkalmas”… És ezt te is pontosan tudod.

Azt hallania egy nőnek, hogy nem állsz készen egy párkapcsolatra, fájdalmas. Úgy érzi, nem elég a szeretet és a figyelem, amit adni tud neked, ezért tovább próbálkozik. Hiába… Újabb falakba fog ütközni, aminek végül az lesz az eredménye, hogy összetörik a szíve.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *