LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Néha áldás, hogy nem azt kapod, amiért imádkoztál

Share

Néha, amikor visszatekintek a múltba, látom azokat a dolgokat, amikre nagyon-nagyon vágytam. De tényleg. Mindent megtettem azért, hogy elérhessem őket. Szerencsésnek és hálásnak érzem magam, amiért végül… nem kaptam meg.

Most már tudom, hogy bizonyos dolgok, amikért egykor imádkoztam, tönkretettek volna engem. Néha az élet úgy válaszol az imákra, hogy nem adja meg nekünk a vágyunk tárgyát, és nem azért, hogy kereszbe tegyen nekünk.

Épp ellenkezőleg.

Amikor nem kaptam meg valamit, az élet mindössze azt üzente, hogy nem lesz a hasznomra. És egy napon pontosan fogom tudni, hogy miért.

Tényleg így lett.

Talán most már te is látod, miért volt minden úgy jó, ahogy alakult az életedben. Néha áldás, hogy nem azzal jössz össze, akivel nagyon akartál, mert idővel talán tönkretettétek volna egymást. Később talán megláttad, hogy nem az, akinek mutatja magát vagy nincs semmi közös bennetek.

Néha áldás, hogy nem azt a munkád kaptad meg, amit úgy akartál. Talán nem tudtál volna boldogulni abban a környezetben, nem élhetted volna meg a kreativitásodat, idővel széttiporta volna az egyéniségedet, a lelkedet.

Mindig van oka annak, hogy nem teljesülnek a kívánságaink. És ez az ok mindig a mi érdekeinket szolgálja.

Néha az élet nem úgy válaszol az imáinkra, ahogy szeretnénk. Talán elutasításnak, kudarcnak éljük meg. Vagy netán igazságtalanságnak. Ám amikor elfogadjuk a történeteket, hagyjuk telni az időt, majd később visszanézünk, tudni fogjuk…

…egyszerűen tudni fogjuk, hogy minden értünk történt.

Titokban meg fogjuk köszönni az életnek, hogy egykor elvett tőlünk valamit vagy meg sem adta. Pontosan fogjuk látni, hogy a lehető legjobb dolog történt, ami történhetett. Végre hálásak leszünk. Hálásak, mert megértjük, hogyan gondoskodik rólunk az élet.

Olykor nem úgy, hogy ad, hanem épp ellenkezőleg: megfoszt és elvesz…

Ez is érdekelhet:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *