LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ha ezt a 4 jelet tapasztalod,újra kell értékelned az életed

Share

Senki sem akarja feladni, amiért évekig küzdött. Senki nem akarja elhagyni az embert, akivel mindig is elképzelte a jövőjét. Senki nem akarja elismerni a vereséget.

De előbb vagy utóbb az élet akadályokat gördít eléd. Ezek az akadályok nem azért jönnek, hogy bántsanak, hanem azért, hogy segítsenek fejlődni. Ezek az akadályok jelek, amelyeket meg kell látni, meg kell hallani és tapasztalni, hogy előre tudj lépni az életedben. Szükséged van ezekre, hogy a lehető legigazibb módon élhesd az életed.

Ha ezek közül a jelek közül bármelyiket tapasztalod, akkor lehet, hogy eljött az ideje, hogy egyet hátralépj és átértékeld a jelen helyzetet. És igen… lehet, hogy ezután az egészet előröl kell kezdened.

1. Nem emlékszel, hogy utoljára mikor érezted boldognak magad.

Mikor fordult elő utoljára, hogy igazi boldogságot éreztél? Reggel felkelsz, indul a napi rutin… egyik napról a másikra. Boldoggá tesz? Vagy csak megpróbálod túlélni a mindennapokat? Csak csinálod, amit tudsz, amíg véget nem ér a műszak vagy le nem telik a határidő, és közben folyamatosan sikoltozik benned egy hang, hogy valami nem jó?

Te is megérdemled, hogy boldog légy. Ha az, ahol most tartasz nem tesz boldoggá, teljesen normális, ha kilépsz a helyzetből. Teljesen rendben van beismerni, ha valami már nem működik. Teljesen rendben van, ha magadat teszed az első helyre.

Pexels.com

2. Nincs benned szikra.

Amikor megnézel egy rólad készült fotót, látod égni a szemedben a tüzet? Lángol még a lelked, amikor megérintik a kezedet, vagy amikor egy új projektbe kezdesz? A szenvedély az az üzemanyag, aminek folyamatosan jelen kell lennie az életünkben. Nélküle elveszítjük önmagunkat. Ami egykor egy lázasan égő hatalmas láng volt, az most csak egy enyhe kis villogás, és bármennyire is próbálod felszítani, egyszerűen nem megy. Nem találod magadban. Az az igazi “aha” pillanat, amikor rájössz, hogy megvan minden, amit szerettél volna most nem tűnik másnak, csak egy nagyon távoli álomnak.

Lehet, hogy megszerezted a munkát, amit mindig is akartál, lehet, hogy azzal élsz együtt, akivel mindig is akartál, vagy legyen az bármi, amit mindig is szerettél volna, de most már nem ez az, amire vágysz vagy amire szükséged van. Lehet, hogy csak azért voltak, hogy elvezessenek valami vagy valaki máshoz. Lehet, hogy most jött el a te időd, amikor búcsút mondhatsz, amikor továbbléphetsz és újra felélesztheted a benned szunnyadó kis szikrát.

3. Kimerítetted az összes lehetőséget, de még mindig nem érzed jól magad.

Hallgass az ösztöneidre. Jobban ismer, mint gondolnád. Az a süllyedő érzés, amit akkor érzel, amikor a neve megjelenik a telefonod kijelzőjén nem a véletlen műve. Megvan az oka annak, hogy ti ketten miért szakítotok és jöttök össze újra és újra. Megvan az oka, hogy miért érzed magad olyan kényelmetlenül a munkahelyeden. Megvan az oka, hogy már megint miért sírtad magad álomba…

Van, hogy elérkezik az a pont az életedben, amikor bármit csinálsz nem viszi előre a dolgokat. És úgy érzed hibát hibára halmozol. Úgy érzed mindenkinek csalódást okozol. Aggódsz, hogy talán már soha többet nem leszel szerelmes, vagy soha nem találsz munkát, vagy hogy ez a jelenlegi helyzet a legjobb, amit valaha is kijár neked. De azt biztosan megígérhetem, hogy ennek akkor lesz vége, ha te megengeded magadnak. Mert még sokáig kínozhatod magad a félelmeid miatt, hogy soha nem lesz jobb. De meg is engedheted magadnak, hogy lerázd magadról a negatív dolgokat, a fájdalmat és a dühöt. Megengedheted magadnak, hogy azt az életet éld, amit mindig is szerettél volna, és hogy soha többé ne fogd vissza magad.

A változás néha ijesztő, de az is, ha benne maradsz egy olyan helyzetben, amelyben értéktelennek érzed magad.

4.Mentálisan és érzelmileg is kimerültél.

Lehetetlen azt gondolni, hogy soha nem leszünk fáradtak. Az éjszakázások és a stressz elkerülhetetlenek, de az nem, hogy mentálisan és érzelmileg teljesen kimerüljünk.

Néha mindannyian így érezzük magunkat. Mindannyian megéltük már azt a pillanatot, amikor nem volt más választásunk, mint engedni a bukásainknak. Lehet, hogy hetekig dolgozál, hogy meglepd őket, aztán mégse érdekelt senkit. Lehet, hogy hagynod kell, feküdjön le előbb aludni, hogy jól ki tudd sírni magad, amíg úgy nem érzed, hogy kiürültél és már semmi nincs benned. Mert kimerültél és ez sokkal mélyebb, mint először hitted.

Rosszul alszol. Egész nap nem tudsz koncentrálni. A szakadék szélén táncolsz. Nem tudsz elképzelni még egy telefonbeszélgetést vagy még egy vacsorát. Egyszerűen nem megy.

Amikor itt tartasz, már arra sem emlékszel, hogy milyen az, amikor igazán élsz. Ekkor kell átértékelned az életed. Le kell ülnöd és tényleg időt fordítani arra, hogy végiggondold a dolgokat, hogy mik azok, amik ide vezettek ahhoz, hogy most így érzel. Ezzel a fajta mentális és érzelmi kimerültséggel nem tudod élni az életed. És ennél többet érdemelsz. Amikor ennyi időt és energiát kell fordítanunk arra, hogy jópofát vágjuk a mindennapokhoz, ritkán marad lehetőségünk arra, hogy magunkra is fordítsunk egy kis energiát. Minden erőnkkel a látszatot akarjuk fenntartani, de ez nem visz előre és egyáltalán nem egészséges. Ha minden részedet másoknak adod, akkor mi marad neked?

Ne félj újrakezdeni az egészet. Ne félj kiállni magadért. Megérdemled a jobb életet, azt, amit mindig is akartál.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. Mata Alexandra 2021-10-12

    eletem az te ferfi nagyon szeretlek husegel imadlak

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *