LOADING

Type to search

Családozom Élem Ez+az Inspiráció

Íme a 6 jele annak, hogy fejlődik a szíved

Share

Sok minden megváltozott benned az utóbbi időben. A tapasztalatok érettebbé és bölcsebbé tettek, és sok minden átértékelődött benned.

Az impulzusok helyett már a józan eszedre hallgatsz.

Mielőtt bárkinek is válaszolnál az üzenetére, végiggondolod és számításba veszed a körülményeket. Nem teszed automatikusan, amit a szíved diktál anélkül, hogy mérlegelnéd a konzekvenciákat. Hagysz időt arra, hogy megkérdezd magadtól, hogy a döntésed hosszútávon jó ötlet-e vagy csak átmeneti boldogságot hoz.

Képes vagy látni az ember jó és rossz oldalát is.

Már nem hagyod, hogy valakinek a vonzereje elvakítson. Még ha totál belezúgtál, akkor is tudod, hogy senki nem tökéletes. Nem engeded meg magadnak, hogy szentté avasd. Tudod, hogy vannak hibái és gyengeségei. Nem tökéletes. És ugyanez igaz arra, ha szakítasz valakivel. Gyűlölet helyett, észreveszed, hogy nem teljesen rossz ő. Már tudod, hogy semmi sem fekete vagy fehér és senkit nem lehet egyetlen kategóriába besorolni. Rétegek és árnyalatok vannak.

Már nem gondolod azt, hogy vége a világnak, ha összetört a szíved.

Szabad gyászolni egy kapcsolat végét. Kisírhatod a szemed, ha valaki, akiről azt hitted, hogy örökre az életed része lesz csak átmenetinek bizonyul. Már nem hiszed, hogy összedől a világ, mert újra egyedül vagy. Elég bölcs vagy ahhoz, hogy tudd, az élet több, mint romantikus kapcsolatok. Bár most fáj tudod, hogy örökké nem fogsz így érezni.

Megtanultad, hogyan tudod kifejezni a legintenzívebb érzelmeidet anélkül, hogy szétesnél.

Ahelyett, hogy kiabálnál, amikor felbosszant valaki, vagy sírva fakadnál egy konfrontáció első jelein, nyugodtan és ésszerű módon el tudod mondani a véleményedet. Amíg a másik ember tisztelettudó és befogadó, addig te is képes vagy produktív módon beszélgetni vele. Tudod, hogy a kommunikációs kézségeid jobbá tették a világot.

Magasabbra tetted a mércét.

Már nem éred be kevesebbel annál, mint amit megérdemelsz. Felnőttél ahhoz, hogy megértsd a saját elveid és szabályaid nem tesznek önzővé. Ez annak a jele, hogy szereted magad, hogy tiszteled magad és gondoskodsz magadról. Nem hagyod többé magad egy kényelmetlen helyzetben és nem elégszel meg kevesebbel azért, hogy másoknak megfelelj, vagy hogy ők jól érezzék magukat. A te igényed és szükségleteid vannak az első helyen.

Nem érdekel már mások véleménye, mert tisztában vagy a saját értékeiddel.

Régen minden, amit mások mondtak nagyon mélyen érintett. Nem bírtad elviselni, ha valaki nem szeretett. A legkisebb megjegyzés is aláásta az önbecsülésedet. De mostanra megértetted, hogy nem tudsz mindenki kedvébe járni. Ezért már nem foglalkozol azzal, amit mások mondanak. Jobban érdekel az, hogy büszke legyél magadra.

Ez is érdekelhet:

Ha ezt a 4 jelet tapasztalod,újra kell értékelned az életed – Goodstuff

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *