LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

10 mód, ahogy válaszolhatsz, ha “kevert” jelzéseket küld a másik fél…

Share

Még mielőtt megőrülnél, és olyat csinálsz, amit később esetleg megbánsz.

Lépj egyet hátra!

Lehet, hogy bepánikoltál, mert néhány néhány együtt töltött izgalmas nap után teljesen csendes üzemmódra kapcsolt.Végig zongorázol minden egyes pillanatot: Túlságosan kiadtam magam? Túlságosan rátapadtam? Csináltam vagy mondtam valamit, ami megijesztette? Hagyd abba a telefonod állandó nézegetését és az agonizálást, hogy milyen üzenetet is küldhetnél neki. Ha ő is ugyanolyan jól érezte magát veled, mint te vele, akkor hallani fogsz róla. Ha nem, akkor meg tényleg megéri az energiát?

A szorongásodat fordítsd át produktivitásba.

Belevetheted magad a tanulásba vagy a munkába, elmehetsz edzőterembe vagy futni, tervezgethetsz a barátaiddal vagy elkezdhetsz egy új sorozatot. Jelentkezni fog, ha fél másodpercig végre képes vagy megfeledkezni róla.

Ne cselekedj szükségből.

Ezer oka lehet, hogy valaki hidegen vagy kedvesen viselkedik. Nincs értelme belekapaszkodni a különböző lehetőségekbe. Csak csináld tovább a dolgaidat, aztán idővel kitalálod, hogy mi legyen. Ne ülj a körmödet rágva, dühös gondolatokkal a fejedben, amiket csak az újbóli felbukkanása tudna kitörölni. Lehet, hogy az egész eltűnésnek semmi köze hozzád és a végén még te leszel a bizonytalan és őrült csaj.

Küldj magadnak virágot.

Pusztán csak azért, mert szépek és illatosak. Meg azért is, mert megérdemled. Nem őt akarod féltékennyé tenni, de ha egy csokor virág kérdéseket vet fel egy emberben, aki kevert jelzéseket küldött feléd, akkor az tulajdonképpen remek.

Amikor elhív valahová mondd, hogy nem érsz rá.

Mert elfoglalt vagy. Mindenki az, mindenkinek sok a dolga. És neked azokra az emberekre van időd, akiket értékelsz. És persze neki is. Hagyd, hogy egy kicsit eltűnődjön, hogy mit csinálsz a szabadidődben. Ha nem érdekli, akkor viszont neked sem kell aggódnod miatta.

Fontold meg a beszélgetést…

… de csak ha már nagyon kezdesz összezavarodni és napi 30 percnél is többet töltesz a viselkedésének elemzésével. Ez nem kell egy mély és drámai diskurzus legyen, csak kérdezd meg tőle, hogy mi van, és mondd el neki, hogy te most ott tartasz, hogy tudnod kell kapcsolatban vagy-e vagy sem, és szeretnéd megérteni, hogy ő mit gondol. Légy konkrét, hogy ne tudjon kikerülős válaszokat adni. A lényeg, hogy megtudd, számolj-e vele vagy sem. Randizz másokkal is vagy nem? Ha nem kapsz egyértelmű válaszokat, akkor nem vagy kizárólagos kapcsolatban.

Ne állj ki a viselkedése mellett.

Sőt, fuss jó messzire egy olyan pasastól, aki nem tud elköteleződni és aki folyton ingadozik, és hol magához húz, hol pedig eltol magától. Egyik nap veled képzeli el az életét, de a következőn már simán az árokba lökne. Tőle semmi másra nem számíthatsz, csak csalódásra és összetört szívre. Ha egy bizonyos időhatáron belül nem tisztázódik a helyzet, akkor tovább kell lépned. Majd találsz valaki jobbat. Valakit, aki nem hintáztat örökké. Lehet, hogy azt hiszed elég erős vagy, hogy toleráld ezt a viselkedét, de nem éri meg. Ő nem éri meg.

Csinálj egy kis házi feladatot a múltjából… de csak okosan.

Beszélgess a barátaival és finoman derítsd ki, hogy vannak-e kötődési vagy intimitási problémái, vagy hogy a korábbi kapcsolatában milyen nehézségei voltak. Teljesen normális, ha vannak kétségeid és ne félj a kutatástól. De a telefonjád azért ne törd fel, ne olvasd az e-mailjeit és az üzeneteit, még ha épp ott is hagyja előtted a telefonját.

Nézd meg a “Nem kellesz eléggé” című filmet.

És egyből megérted, hogy milyen az, amikor a fiúnak tényleg tetszel és egy pillanatra sem kétséges, hogy veled akar lenni. Tízből kilenc alkalommal teljesen egyértelművé teszi, hogy érdekled.

Emlékeztesd magad, hogy milyen értékes vagy.

Tudod, hogy megérdemled a szerelmet. Ha megtaláltad az igazit, nem lesznek benned kérdések és nem kell elemezned a viselkedését. Persze, lehet, hogy az elején lehetnek bizonytalanságok vagy fájdalmak, de ha valóban érdeklődik irántad, akkor megtalálja a módját, hogy egyértelműen kommunikálja feléd. Ne elégedj meg valakivel, aki mellett megkérdőjelezed önmagad.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *