LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

A boldogság választás kérdése (?)

Share

A boldogság az álmunk, a célunk. Sok döntést azért hozunk meg, hogy végül elérjük. Egyetemre megyünk, megházasodunk, jól fizető munkát választunk, körbevesszük magunkat a vágyaink tárgyával, ugyanakkor a mindennapi élet bajai mégis elsodornak.

Van egy kép a fejünkben a boldog életről, amit évtizedeken át kergethetünk, de talán sosem érjük el. Elkeseredünk, amikor az életünk nem olyan, amilyennek egykor reméltük.

Csakhogy a boldogság nem egy megfoghatatlan, eufórikus állapot. Nem akkor kapjuk meg, amikor minden célunkat megvalósítottuk. Ez nem egy jutalom, egy álom, egy végcél, amit kergetni kell. A boldogság valójában választás kérdése.

Bármikor képesek lehetnénk megtapasztalni.

Most és akkor is, amikor minden álmunkat valóra váltottuk…

Igen. A boldogság döntés kérdése. És most dönthetsz. Csukd be a szemed, és gondolj arra: ma boldog leszek. Ma hálás leszek mindenért, amim van. Tudom, hogy amim nincs, arra nincs is szükségem. Mert a boldogság nem függ össze azokkal a dolgokkal, amiket elértél.

Észrevetted már?

Keményen dolgozol valamiért, megkapod, madarat lehetne veled fogatni, ám idővel ez az érzés elhalványul. És mégis… még ezt megtapasztalva is azt hiszed, hogy a következő dolog megadja neked a valódi boldogságot.

Így kondicionáltak minket: dolgozzunk azon, hogy jobbak, szebbek, vékonyabbak, gazdagabbak és boldogabbak legyünk. Közben elfelejtjük, mit is jelent a valódi boldogság.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a törekvés rossz. A növekedés és a fejlődés a lét fontos része. Lehetnek álmaink, céljaink, de ne kössük össze a boldogsággal. Ne kergessük az újabb mérföldköveket azt remélve, hogy az majd elhozza az életünkbe ezt az érzést.

Legyünk boldogok most!

Azért, mert élünk. Mert itt vagyunk. Mert van bennünk valami, amire a világnak szüksége van. Mert van valaki, aki úgy szeret minket, ahogy vagyunk.

Mi választjuk a boldogságot.

Talán nem veszed észre, de az életed minden része megváltoztatható a döntéseid által. És persze ott vannak a nehézségek, ugyanakkor a fontos és gyönyörű pillanatok is. Mindössze bátorság kell hozzá, hogy változtatni tudj.

Legyen bátorságod a boldogságot választani.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *