LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy önmagadat válaszd

Share

Szilárdan hiszek abban, hogy a legnehezebb pillanatokban önmagadat kell választanod. Meggyőződésem, hogy vannak olyan helyzetek és kapcsolatok, amelyekből ki kell ugranod, amint lehetséges. Ha valaki méltánytalanul bánik veled, őrizd meg a büszkeségedet, és egyszerűen sétálj el. Tudom, ez nem könnyű feladat. Nem egyik napról a másikra jut el az ember oda, hogy elég erőt gyűjtsön egy ilyen lépéshez.

Önmagadat választani figyelmet igényel. El kell kötelezned magadat a saját szavad és választásod mellett még a leggyengébb pillanataidban is. Nem hívhatsz fel valakit, aki bántott, még akkor sem, ha hiányzik. Nem kérhetsz segítséget valakitől, aki elárult. Nem dolgozhatsz olyannak, aki nem tisztel téged. Nem barátkozhatsz olyannal, aki úgy gondolja, nem vagy elég jó. Napestig folytathatnám ezt…

A lényeg: önmagadat választani olykor sötét és magányos vállalkozás, ezért nem vállalja fel mindenki. Ugyanakkor ezek a nehéz érzések nem tartanak örökké. A legjobb, ha hosszú távban gondolkodsz, és meglátod a következményeit a döntéseidnek. Lehet, hogy most egy rövid ideig rossz lesz egyedül, kilépve egy nehéz kapcsolatból, de lesz idő, amikor hálás leszel ezért a döntésért.

Minden nap tenned kell azért, hogy azzá az emberré válj, aki elég bátor önmaga mellett dönteni. Hiszen ellent kell állnod a kísértésnek, az érzelmeknek, a magánynak és a vágynak, hogy azt üldözd, ami nem tesz jót neked. Elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy elengedd azokat az embereket, akik időről időre kárt tesznek benned.

Önmagad választása azt jelenti, hogy a jövődet választod. Ha elkötelezed magadat, képes vagy túlélni a nehéz, magányos pillanatokat, végül hálás leszel. A vihar után ott lesz a szivárvány.

Amikor találkozol valakivel, aki értékel téged, legyen szó egy partnerről, egy új főnökről, munkatársról vagy barátról, tudni fogod, hogy megérte. Mert bár nem úsztad meg a szenvedést, de azt igen, hogy tönkretegyék az életedet. És csak ez számít. Nem igaz?

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

2 hozzászólás

 1. Balogh Balogh 2022-01-14

  Üdvözletem! Hogyan lehetne olyan lehetőséghez jutni, hogy ehhez hasonló, életjobbító irásokat írhassak hivatászerűen, fizetésért? Újságírói végzettségem nincs, csak metafizikai terapeuta és speciális tanácsadó, de jól fogalmazok, vakon, gyorsan gépelek. Köszönöm!

  Válasz
  1. admin 2022-01-14

   Kedves Zsuzsanna! Érdemes életrajzot és minta cikkeket küldeni szerkesztőségeknek! Bár most sokan keresnek munkát … azért édemes megpróbálni. (Hidasi Judit)

   Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *