LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, amivel egy nárcisztikus hiteget, és nem … ez nem fog javulni…

Share

Aki hallott valaha a nárcisztikusokról, netán volt is kapcsolata eggyel, az pontosan tudja, hogy az ő nyelvüket másképp kell értelmezni. A manipuláció királyainak szavai mögött sokszor bizony teljesen más dolog bújik meg, mint amit kifejeznek.

1. Szeretlek

Fordítás: Szeretlek birtokolni. Szeretlek irányítani. Szeretlek használni. Olyan jó érzés magamhoz húzni, amikor úgy akarom, és eldobni, amikor nincs szükségem rád. Amikor hízelgek neked, bármit megkaphatok, amit csak akarok.

2. Sajnálom, hogy így érzel.

Fordítás: Elnézést, de nem sajnálom. Hagyjuk már ezt a vitát, hogy nyugodtan folytathassam az életemet. Nem bánom, amit tettem. Sokkal inkább az zavar, hogy még mindig erről kell beszélnünk. Valójában nem érdekel, mit érzel, mert ez nem az én dolgom…

3. Túl érzékenyen reagálsz.

Fordítás: Valójában nem, nagyon is jogos a reakciód. De, amíg nem veszed észre, hogy csak kihasznállak és irányítalak, addig bármit mondhatok neked. Elhitethetem, hogy valami baj van veled. Így még inkább a kedvemben fogsz járni, én pedig folytathatom a bántalmazásodat.

4. Őrült vagy.

Fordítás: Mestere vagyok a káoszteremtésnek, hogy provokáljalak. Imádom, amikor kiakadsz, amikor őrült módjára reagálsz. Senki nem fogja elhinni a szavaidat rólam, ha azt hiszik, hogy megkeseredett és instabil vagy.

5. Az exeim mind őrültek voltak.

Fordítás: Megbolondítottam őket. Nagyon mókás volt. Csak provokálni, piszkálni, bökdösni kellett egy kicsit őket, és pontosan azokat a reakciókat kaptam, amit vártam. Majd ezeket a reagálásokat használtam fel ellenük bizonyítékul, hogy valami baj van velük.

6. Ő csak egy barát.

Fordítás: Valójában ő a tartalék gyalogom. Ha nem vagy velem, akkor őt húzom elő. Csak mondom, hogyha akadékoskodsz vagy nem úgy viselkedsz, ahogy szeretném, vele foglak féltékennyé tenni.

7. Féltékeny és bizonytalan vagy.

Fordítás: Imádok versenyezni a figyelemért. Olyan kívánatosnak és hatalmasnak érzem magam. Különösen szórakoztató bizonytalanságot kelteni benned. Látnád az arcod, amikor mással flörtölök előtted. Mámorító!

8. Bizalmi problémáid vannak.

Fordítás: Valójában egy megbízhatatlan ember vagyok, úgyhogy jól teszed, hogy aggódsz. Persze ezt nem fogom bevallani, csak akkor, ha befagy a pokol. Mondjuk kétszer egymás után. A legjobb, amit tehetsz, hogy a másik irányba futsz, de ezt nem kötöm az orrodra. Ha elmész, kivel szórakozom?

9. Nem minden rólad szól.

Fordítás: Ez tényleg így van. Mert valójában minden rólam szól. Nem érdekelnek a szükségleteid, a kínjaid, csak az a fontos, hogy nekem jó legyen. Ha netán elterelnéd rólam a figyelmet, bűntudatot fogok kelteni benned.

10. Soha nem fogsz találni hozzám hasonlót.

Fordítás: Ez a te szerencséd. Rengeteg ember van a világon, akik sokkal jobban bánnának veled, mint én. De nem adok rá esélyt, hogy megtaláld őket. Elbizonytalanítalak, kisemmizlek és magam mellett tartalak. Jobban szeretném, ha utánam vágyakoznál.

Ha ezeket a dolgokat tapasztalod, akkor nem baj, ha odafigyelsz arra, hogy kivel vagy együtt…

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *