LOADING

Type to search

Élem Ez+az Karácsony

Ki a szabadba! Kreatív ötletek a gyerekeknek télire

Share

Bár a mínuszokban nem annyira szívesen mozdulunk ki a szoba melegéből, ha kellően felöltöztetjük a gyerekeket és magunkat is, akkor nem kell lemondani a friss levegőről és a közös, kinti játékról, még télen sem.

Számtalan kreatív ötletet vethetünk be, hogy a számítógép előtt görnyedő gyerekünket megmozgassuk. És a közös játékoknál nincs is nagyobb élmény! A gyerek okosórákat gyártó norvég Xplora ötletei közös családi programokra ösztönöznek, télen is!

Hóvár és csata

Ha lehet hinni az időjósoknak, az idei tél elég hideg lesz és sok havat is ígér. Ha már meguntátok a hóemberépítést és elfogyott a répa az orrához, akkor itt az idő komolyabb lépéseket tenni a hóépítészet terén. Szintet léphet a csapat, ha hóvár építésbe kezdtek. Ehhez szükség van egy üres játékládára, amibe a havat lapátoljátok. Elég sűrűre kell pakolni, hogy kifordítva hótéglát kapjunk. Érdemes először 2×2 méteres várban gondolkodni, nehogy elolvadjon a hó, mire az utolsó tégla is elkészülne. Három sor már egész magas és a gyerekek akár egy újabb játékba is kezdhetnek. Indulhat a várvédő hógolyó csata!

Jeges futam

Ha a hógolyózás már unalmassá válik, akkor jöhet egy kis száguldozás a hóban. A pályát alakítsátok ki jó kanyargósra. Jöhet a szánkó és bob, nagyobbak egyedül, kisebbeket pedig a szülők húzzák. Lehet zászlókkal is jelezni az élesebb kanyarokat és akár közvetíteni is a futamokat. Ha verseny komolyodik, okosórákkal is lehet mérni a pályatávokat. És mindig meg lehet dönteni a családi rekordot…Tavaszig sok időtök lesz.

Havas kincskereső

Jó mulatság a kisebbeknek a kincskeresés! Különösen télen könnyű ezzel a játékkal örömet szerezni, mert az avar alatt, vagy a hóban el lehet rejteni autókat és más kisebb meglepetéseket. Akár fantázia játékot is kitalálhatunk, hogy a kincseket miért rejtették el például az erdei manók és milyen varázserőt kap az, aki megtalálja. A gyerekek mindig kedvelik, ha kis izgalom is van a játékban. De különösen azt, ha a szülők is aktívan részt vesznek benne! Akár egy kis erdei tisztáson is játszhatjátok a kincskeresést, például az Xplora X5 Play GPS funkcióját bevetve, amivel mindig tudjátok, merre járnak a kis felfedezők.

Ezt is olvasd el:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *