LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Karácsony

Szingliként legyen az ünnepi időszak egy új kezdet… miért is ne?

Share

Szingliként hajlamosak lehetünk az ünnepi időszak alatt többet merengeni a múlton. Elképzeljük az elmúlt évek karácsonyait, szilvesztereit, amikor még nem voltunk egyedül. Az elme ilyenkor hajlamos a pozitív emlékek felé fordulni, és elfelejteni a kellemetleneket, amelyek végül a szakításhoz vezettek.

Nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy a kapcsolatod ingatag volt. Nem véletlenül döntöttetek úgy, hogy vége. Ha pedig nem te voltál az, aki kezdeményezte a szakítást, akkor sincs miért keseregned. Nem ő volt az igazi. Jó, hogy még időben kiderült.

Persze most nehéz. Ugyanakkor az egyedüllét óriási tanító.

Az ünnepek nemcsak az elmélkedésről és a szeretetről szólnak, hanem a felkészülésről is a következő évre. Néhány dolgot érdemes átgondolnod ebben az időszakban, és az új kezdet felé fordítani az arcodat, mintsem a régmúlt felé.

Kezdd el megajándékozni önmagadat. Leírni azokat a tulajdonságaidat, amelyek egyedülállóvá tesznek. Szánj időt az önfejlesztésre, önismeretre. Csináld azt, amit imádsz, ami a szenvedélyed. Pihenj és relaxálj.

Tervezgess. Írd össze, mi mindent szeretnél megvalósítani a jövő évben. Milyen tanfolyamokat szeretnél elvégezni? Mit szeretnél megtanulni? Milyen könyveket szeretnél elolvasni? Milyen új ismeretekre tennél szert? Hová utaznál el? Hol pihennél, töltődnél?

Szingliként az ünnepi szezon rémisztő lehet, ugyanakkor a rémképek a fejünkben sokkal ijesztőbbek, mint a valóságban. Ne ess kétségbe! Most lehetőséged van egy olyan tartós alap felépítésére, amely megerősít önmagadban, a terveidben, a céljaidban és a személyiségedben.

Legyen rajtad a fókusz. Kezeld prioritásként a jóllétedet.

Eleinte nem lesz könnyű. Időről időre el fogsz kalandozni, ám ezzel nincs is semmi baj. Emlékeztesd magadat, hogy épp egy új nézőpont elsajátításán dolgozol, és tereld szépen vissza magadat az útra, amire ráléptél. Hidd el, hosszú távon meglesznek az eredmények.

Dönts úgy, hogy átveszed az irányítást az életed felett, és igenis a jó dolgokra fogsz fókuszálni. Igen, most nincs melletted senki, mégis van egy csomó minden más, amiért hálás lehetsz. Vedd sorra őket, meg fogsz lepődni. Ezzel olyan keveset foglalkozunk, pedig bőven megéri hálát adni.

Főleg az évnek ezen időszakában.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *