LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Mozizom

3 méltánytalanul elhanyagolt csajos sorozat + hozzá 3 nasi (x)

Share

Miután elmúlnak az ünnepek és új év kezdődik, elmúlik a várakozás öröme, és a hosszú téli estéken gyakran érezhetjük a melankóliát. Ilyenkor a legjobb nagy sétákat tenni a  friss levegőn. Beülni valahova iszogatni a barátainkkal, vagy találni magunknak valami új, izgalmas hobbit.

De még így is lesznek olyan esték, amikor csak begubózni lesz kedvünk. Pont ezekre az estékre valók a csajos sorozatok. Amikben az a csodás, hogy egy másik világba röpítenek minket, ahol mégis hozzánk hasonló embereknek vannak a mieinkhez hasonló problémái, így bár tudunk velük azonosulni, de nevetni is tudunk velük. Kiszakítanak a mindennapok monotonitásából és egy kicsit a barátaink is lesznek.

Van néhány mindenki által jól ismert sztársorozat, mint a Szex és New York vagy az Így jártam anyátokkal. De akkor sem kell kétségbe esni, ha ezeket már kívülről fújjuk, van ezeken túl is sorozatélet, megmutatjuk milyen. És persze egy jó esti szórakozás nem teljes némi harapnivaló nélkül, ahhoz is adunk ötleteket.

1. New Girl – Új csaj

Az Új csaj egy igazán könnyű kis sori, tökéletes, ha az ember le akar kicsit lazulni és csak önfeledt szórakozásra vágyik. Jess, a bohókás tanárnő szakít a barátjával és albérletet kell keresnie. Talál is egy tökéleteset, de három pasi lakik benne. Zooey Deschanel parádésan alakítja a kissé naiv és különc csajt, aki a nehéz élethelyzetben nem is lehetne jobb kezekben, mint három jófej pasas körében, akik barátként átsegítik a nehézségeken. Persze aztán rengeteg dolog történik velük és köztük, formálódnak a viszonyrendszerek és mindenféle – hol drámai hol vicces hol groteszk – helyzetekbe keverednek. Kellemes hangulatú estékre számíthatunk ha belevágunk.

Házi ropi

Hát még, ha hozzá sütünk egy kis házi ropit. Csak egy egyszerű tésztát kell hozzá készíteni, habzsákba tölteni, csíkokat nyomkodni, megsütni. És már jöhet is a lábfelrakás,  ropogtatás, sorozatnézés.

2. Vérmes négyes – Hot in Cleveland

Oh, ez a sorozat imádnivaló. Vicces, szarkasztikus, megindító, lelkesítő és minden. Nem a szokásos huszonéves életérzésről szól. Éppen az ellenkezőjéről. Három negyven fölötti, Los Angeles-i nő Cleveland-be keveredik és rájönnek, hogy ezt a helyet igazi férfiak lakják, akik úgy tartják őket vonzónak ahogy vannak. És már annyira belefáradtak a  szépség és fiatalság hajszolásába Los Angelesben, hogy inkább itt bérelnek egy házat, és itt maradnak. A házhoz pedig jár egy kis meglepetés is Elka személyében, akit a csodálatos Betty White alakít, aki már ekkor is 90 felé járt, de meghazudtolta a negyvenes csajokat. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti kritikusan szemlélni önmagát, és mer is nevetni magán és a világon.

Gyümölcsbőr nasi

A gyümölcsbőr nasi tetszene a sorozat szereplőinek is, mert eléggé egészséges miközben édes mámorral kecsegtet. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Mivel ilyenkor ritkább az idénygyümölcs, nézzük ki előre, hogy melyik nagyobb boltban milyen gyümölcsök vannak éppen. Például a Tesco akciós újságban találhatunk körtét, kivit maracuját, mindegyikből csodás nasi készíthető. De egyéb különleges gyümölcsöket találunk a Lidl, Aldi vagy a Spar katalógusaiban is. Így előre eltervezhetjük a sorozatnézős esténket.

A gyümölcsöket egyszerűen csak minden kemény részüktől megfosztva összeturmixoljuk. Ezt a pépet szétterítjük sütőpapíros tepsiben, és 70 fokon 4-5 órát aszaljuk a sütőben. Akkor van kész, ha már bőr állagú. Ha kihűlt, feltekerjük vagy formákat vágunk belőle, és megpróbáljuk nem mind felfalni a sorozatmaraton alatt.

3. Merész csajok – The Bold Type

A Merész csajok egy újabb sorozat sorozat, amit a Netflix jegyez és ez év tavaszán futott le. Elsőre egy sablonos, felszínes dolognak tűnik, egy női magazinnál dolgozó huszonéves csajokról, akik jó cuccokban pasiznak. De közel sem csak ennyi van a dologban. A story egyébként Joanna Coles életét veszi alapul, aki a Cosmopolitan magazin legendás főszerkesztője volt. Sokat forog a feminizmus, az önelfogadás a kirekesztés és a társadalmi felelősségvállalás körül. De nem olyan erőltetett szájbarágós módon, ahogy sok helyen manapság. És közben nagyon is esendő és emberi sorsok bontakoznak ki. Nem hibátlan, de ad némi körvonalat arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni a ma fiatal lányának.

Paprika mártogatós

Mi mást is majszolhatnánk egy trendi sorozathoz, mint valami egészségeset és finomat. Vágjunk fel csíkokra tv paprikát és kalifornai paprikát, több színűt. Csináljunk hozzá többféle szószt. Csípőset, fokhagymásat, pikánsat. És csak mártogassunk, ropogtassunk.

(Támogatott tartalom.)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *