LOADING

Type to search

Inspiráció

Nem érzem ezt az *évkezdés* dolgot…

Share

Tudom, hogy nagy igyekezettel kellene belevágnom az évkezdésbe, de most valahogy nagyon nem megy… De ez tényleg olyan nagy baj?

Van egyfajta társadalmi nyomás rajtunk, még akkor is, ha igyekszük ezt lerázni magunkról. Tudom, az év eleji fogadkozás már nem divat, de a motivációs idézetek, és motivációs könyvek világában ki az aki lazsálni mer?

Pláne januárban, amikor mindenki nekivág az évnek, tele van tervekkel és ötletekkel. Na meg energiával.

Biztos ez?

Ez tényleg így van, vagy így kellene lennie?

Miben különbözik a “fáradt” decemberi hétfő a “lendületes” januári hétfőtől?

Szerintem semmiben. Jó, van néhány hét különbség közöttük, de valójában ugyanolyan fáradtak és enerváltak vagyunk januárban is, mint decemberben, csak épp mást mutat a naptár.

Mégis mitől lennél kipihent?

A néhány nap karácsonyi kaja-kómától? Vagy a tévé előtt heveréstől?

Persze, lehet, hogy a téli szünetet aktívan töltötted, de bizony a legtöbbünknek gyerekzsivajjal, takarítással és főzéssel teltek az ünnepek még akkor is, ha megfogadtuk, hogy idén nem így lesz.

Szóval január van.

Hibernáció, hideg, lassúság.

Idén arra jutottam, hogy elfogadom ezt. Kimondom magamnak minden reggel, hogy nem kell a hatalmas lendület, és teljesen rendben van, hogy fáradt vagyok.

Megengedem magamnak.

Megendegem magamnak, hogy nincs kedvem semmihez, hogy nehezen szedem össze magam reggelenként, és megengedem magamnak, hogy nincs motivációm tervezgetni.

Majd.

Tavasszal, ha jönnek az új energiák.

Addig is, igyekszem nem zsörtölődni túl sokat, és pihenni. Figyelni, az egyébként szintén alvó természetet.

Persze lehet, hogy te januári születésű vagy és máris tele vagy energiával, ez szuper! Szükségünk van rád, de kérlek nézd el nekünk, hogy mi még nem tartunk ott.

Addig is …

Pihenjünk, válasszuk meg a nyugodt óráinkat.

Ilyen ez a január.

Nem kell rohanni sehová…

 

 

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *