LOADING

Type to search

Inspiráció

3 könyv, amit hideg estékre ajánlunk neked!

Share

Bár a nappalok egyre hosszabbodnak, még mindig rendelkezésünkre áll jó néhány téli este, hogy kedvenc hobbinknak, az olvasásnak hódoljunk – hoztunk is nektek három újdonságot és kedvencet, amit érdemes januárban átlapozni!

 

EMILY BRONTE – ÜVÖLTŐ SZELEK

A hónap végén jelenik meg csodálatos új kiadásban ez a klasszikus szerelmi történet, a Menő Könyveknek köszönhetően.

Az Örök Kedvencek sorozat következő darabját szinte mindenki ismeri: Cathy és Heathcliff skót felföldön játszódó története a filmvásznon is nagy sikert aratott, ez a harmadik Bronte nővér egyetlen regénye, amit az is biztosan meg akar szerezni ezzel a borítóval, akinek már egyébként rég a polcán pihen a könyv.

“A gyermek Heathcliffet a skót felföld lápos vidékén találják. Mr. Earnshaw szíve megegesik az elhagyott fiún, és hazaviszi házába, ahol lányával, Cathyvel és fiával, Hindleyvel él együtt. Heathcliff az évek múltával beleszeret Cathybe.
Ám a féltékeny Hindley mindenáron tönkre akarja tenni, ezért azon a napon, amikor Mr. Earnshaw meghal, az istállóba száműzi Heathcliffet. Nem sokkal később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszéd birtokos fiához, Edgar Lintonhoz. Heathcliff pedig szépen, lassan kiterveli rettenetes bosszúját…”

 

JODIE PICOULT – BÁR ITT LENNÉL

Picolt – rajongók számára jó hír, hogy idén is új darabbal bővülhet a gyűjteményük. Mi nagyon szeretjük ezeket a könyveket, ugyanis van egyfajta bája az írónő stílusának, valamint nagyon jól elegyíti a szerelmi szálat rejtélyek megoldásával, itt-ott csipetnyi misztikummal fűszerezve.

Ez a regény némileg reflektál a koronavírusra és a kiaalkult helyzetre és talán segít meglátni a karantén jó oldalát…

“Diana O’Toole eltervezte az életét. Mire betölti a harmincat, kimondja a boldogító igent, harmincöt évesen a férjével és két gyerekkel New York külvárosában él, miközben művészeti szakértőként sikeres karriert épít az aukciósházak kíméletlen világában. Diana biztos benne, hogy sebész rezidens szerelme, Finn, a közelgő romantikus utazásukon megkéri a kezét.
Ám New Yorkban váratlanul felüti a fejét egy vírus, amely mindaddig csak a világ túlsó felén pusztított. Indulásuk előestéjén derül ki, hogy Finn-nek maradnia kell, mivel a kórházban minden orvosra szükség van. A férfi rábeszéli Dianát, hogy utazzon el nélküle, nehogy kárba vesszen a foglalójuk. A nő vonakodva ugyan, de nekivág a világnak.
Az álomutazás egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt Diana remélte. Az egész sziget karantén alá kerül, így Diana ott ragad az egzotikus üdülőhelyen, amíg újra meg nem nyitják a határokat. A fiatal nő a világtól elzártan, magára maradva, a komfortzónáján kívülre kényszerül. Amikor egy helyi kamaszlány a bizalmába avatja, Diana szép lassan részese lesz egy család életének.
A szigeten új szemszögből kezdi látni a kapcsolatait, a döntéseit és önmagát. Még az is lehet, hogy miután hazatér, már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt volt…”

 

SARAH WINMAN – CSENDÉLET

 

Már a gyönyörű élfestés miatt is megérné beszerezni ezt a könyvet, de a csinos külső ezúttal minőségi tartalmat is takar.

A 21. század kiadó most is tökéletes kikapcsolódást nyújt, ha szereted a történelmi vonatkozású, lélektani regényeket és szeretnél reményre, megnyugvásra lelni.

“1944, hullanak a bombák Toszkánában, és egy borospince romjai között találkozik két idegen. Különleges estét töltenek együtt.

Ulysses Temper fiatal brit katona, Evelyn Skinner hatvanas művészettörténész. Talán kém is?

Evelyn azért utazott Olaszországba, hogy festményeket mentsen meg a pusztulástól, és felidézze, milyen volt, amikor találkozott E. M. Forsterrel, és belehabarodott egy olasz szobalányba Firenzében, egy kilátással rendelkező szobában.

Ahogy Evelyn az igazságról és a szépségről beszél, Ulysses fejében szárba szökken egy gondolat, amely évtizedekre megváltoztatja életpályáját, sőt a szeretteiét is.”

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *