LOADING

Type to search

Inspiráció

A továbblépés a legjobb dolog, amit tehetsz önmagadért

Share

Az elengedés nem egy egyszeri dolog. Olyakor mindennap találkozunk vele. Vannak időszakok, amikor erősebben van jelen, máskor viszont ritkán látod. Ne feledd, hogy az erőd belülről fakad. Ez az erő segített a távozásban.

Néha az agyunk a jó emlékeket vetíti lelki szemeink elé, és arra kényszerít minket, hogy hirtelen felejtsük el az összes rosszat. Ezzel nincs semmi baj. Fontos azonban, hogy emlékezz arra a pillanatra, amikor elmentél.

Legyen ott a szívedben az érzés és a gondolat, hogy miért távoztál. Csak azért, hogy tudd, nem mehetsz vissza. Nem szabad hagynod, hogy a szép emlékek meggyőzzenek, másképp kellett volna döntened.

A továbblépéshez kell az elengedés.

Semmi haszna nincs, ha valami olyanhoz ragaszkodsz, aminek nincs helye az életedben. Ám ez olykor nem egyszer történik meg, hanem akár többször is. Minden nap. Lépésről lépésre. Talán ez az egyik legnehezebb. Végleg elengedni. Nemcsak egy kis részét, hanem teljesen.

A továbblépéshez erő is kell.

Az igazi erő abból fakad, hogy olyan dolgokat is el tudsz viselni, amiről soha nem is gondoltad volna, hogy képes vagy rá. Az erő nem hirtelen, a semmiből jön létre. A múltbeli tapasztalatokon való túljutás hatására születik meg.

Minden élmény erősebbé tesz, hozzád ad valamit. A nehézségek eljuttatnak ahhoz a határozott, túlélő állapothoz, amiben bármire képesek vagyunk.

A továbblépés megváltoztat.

És ez így van jól. Soha nem tudnánk növekedni, ha semmi sem változna. A továbblépés hatására más perspektívából nézhetünk rá az életünkre és önmagunkra is. Új lehetőségeket, új kapcsolódásokat hozhatunk be az életünkbe.

Teljesen más emberek leszünk, mint egykor voltunk. És ez így van jól. Megerősödve, immáron még több tapasztalattal felvértezve térünk vissza.

A továbblépés nem jelent felejtést.

Nem tudjuk kitörölni azt, ami történt. És nem is feladatunk. A továbblépés és az elengedés nem ezt jelenti. Sokkal inkább, hogy nem hagyjuk a fájdalomnak, a sérelmeknek és a múlt emlékeinek, hogy túszul ejtsenek minket a saját életünkben.

Képesek vagyunk fájdalom helyett örülni, önmagunk legjobb verziójává válni és a lehető legjobb jövőt teremteni.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *