LOADING

Type to search

Élem

12 dolog, amit csak az öreg lelket érthetnek meg…

Share

Sokszor megkaptad gyerekkorodban is már, hogy koravén vagy? Az öreg lelkek különleges emberek, különleges érzésekkel. Ha a következő állításoknál bólogatsz, akkor biztos, hogy te is ebbe a csoportba tartozol. Nyugi! Nincs mit szégyellni ezen!

1. Nem randevúztál sokat, mert nem kedveltél senkit, hiába volt egy idős veled

Ez már gyerekként is okozott problémát, de a helyzet az idő előrehaladtával sem lett könnyebb. A te személyiséged öregebb, mint a többi emberé, ezért nehéz párt találnod, főleg a saját korosztályodból.

2. Sokszor szorongsz

Ha gyakran van szociális szorongásod, akkor te is öreg lélek lehetsz. Az, hogy azt érzed, hogy elszakadtál a valóságtól, és csak az járt a fejedben, hogy mit gondolhatnak rólad az emberek ez valóban stresszes lehet. Sokszor érzed úgy, hogy fontos, hogy hogyan reagálnak rád az emberek, ezért inkább visszafogod magad, vagy százszor meggondolod, hogy mit tegyél vagy mondj.

3. Gyerekkorodban gyakran csúfoltak

Túl intenzív voltál fiatalabb korodban? Furcsa dolgokat csináltál? Ha téged is megindított egy-egy zene, vagy egy regény vagy film akkor biztos lehetsz benne, hogy az öreg lelkek csoportjában tartozol. Ha sokszor néztek földönkívülinek az osztálytársaid gyerekként, akkor az ezért volt.

4. Te inkább otthon ülsz, amikor más bulizik

Nem arról van szó, hogy nem hívtak meg a bulikba, ha el is hívtak, akkor te inkább otthon maradtál. Nem arról van szó, hogy ott ne éreznéd esetleg jól magad, de neked inkább az otthoni környezet való.

5. Vártad a felnőtté válást és minden vágyad az volt, hogy azt tedd, amit a felnőttek

Te voltál az a gyerek, aki utált a “gyerekasztalnál” ülni. Te inkább a felnőttek körül érezted jól magad, és felnőtt dolgokat szerettél volna csinálni.

6. Fiatalon összetörték a szíved

Az öreg lelkek nagyon mélyen éreznek, már fiatalabb korukban. Nem ritka, hogy már kamaszkorban olyan szívfájdalmakon mennek keresztül, mint a felnőttek. Ez azért van, mert te intenzívebben éled meg az érzéseidet.

7. Úgy érzed, nem arra a világra lettél teremtve, amelyben élsz

Fiatalon a valaha volt egyik legrosszabb érzésed az volt, hogy amikor idősebb leszel, akkor nem akarsz majd abban a világban élni, amiben élsz. Te inkább nem akarsz beilleszkedni ebbe a világba, amit mások élnek.

8. Fiatal korodban sokat aggódtál

Képes votál minden miatt aggódni. Többnyire irracionális, teljesen megelőzhető, és totálisan megoldható dolgoktól stresszeltél. Olyan, mintha az aggodalom a DNS-ed része lenne.

9. Nem azért tűnsz zárkózottnak, mert hideg ember vagy, hanem mert túl érzékeny vagy.

Ha gyerekként túl sokszor bántottak, és elzárkóztál az emberek elől, akkor sokszor mondták rád, hogy hideg vagy és távolságtartó. Pedig a valóságban csak inkább megvédted magad a túlzott érzelmi megterheléstől. És valószínűleg a mai napig ezt teszed, és észre sem veszed.

10. Gyerekként mindig megvoltak a válaszaid és az ötleteid, de a korod miatt senki sem vett téged komolyan.

Ez volt a legfrusztrálóbb dolog a gyerekkorodban anno. Tudtad, hogy mit kell tenned, a felnőttek és a nálad idősebb emberek nem vettek komolyan. Mindig a korodra hivatkoztak, pedig te belül tudtad, hogy a fizikai életkor nem jelent egyet az intuícióval, az empátiával, a kreativitással, vagy az általános intelligenciával.

11. Általában sok érzelmi zűrzavaron mentél keresztül az életed korai szakaszában.

Elveszett barátok, nehéz otthoni helyzetek… ezekből épülnek fel az öreg lelkek. Miért? Mert ahogy a lélek öregszik, az a tapasztalaton keresztül történik. Minél több dolgon mész át, annál többet tanulsz. Te korán megtanultad, hogy milyen kemény is tud lenni az élet.

12. Anyukád/nagymamád volt a legjobb barátod.

Egészen természetes volt, hogy jobban érezted magad anyukád barátjának, mint a gyermekének. Úgy kötődtél a nálad idősebb embereknek, ahogy a te korodban lévő gyerekek egyike sem tette. Ez a kötődés a mai napig megvan benned az idősebb és bölcsebb emberek iránt.

Magadra ismertél?

Ezt is olvasd el:

10 ok, ami miatt egy *öreg lélek* nehezebben talál társra…

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *