LOADING

Type to search

Inspiráció

Lassan megtanulom, hogy bízzak az ösztöneimben, mert nem csapnak be…

Share

Bármennyire is szeretnénk legyinteni azokra a dolgokra, amelyek egy kapcsolat elején felkiálltójelként villognak az arcunkba, nem érdemes. Ugyanis ezekből a felkiálltójelekből nem lesznek vesszők, amelyek javíthatóak.

Van néhány dolog, amire sokkal jobban kellene figyelnünk. A párkapcsolatainkban, a munkánkban, az emberi kapcsolatainkban. Ezek pedig a megérzéseink, ha úgy tetszik, ösztöneink.

Lassan megtanulom, hogy pusztán azért, mert valakit szeretnék az életemben magam mellett tudni, nem ignorálhatom, hogy vannak dolgok, amelyek zavarnak, és amelyek nem fognak változni.

Az ösztöneim nem csapnak be akkor, ha azt érzem, hogy valaki szívesebben lenne máshol, mással, vagy úgy érzem manipulálnak, vagy frusztrálnak, esetleg nem lehetek őszintén önmagam, vagy nem érzem magam biztonságban.

Nem szabad semmibe venni ezeket az érzéseket egy kapcsolat elején, még akkor sem, ha úgy érezzük, hogy dolgoznunk kell rajtuk.

Tudom, ez az évtized nem arról szól, hogy dogozzunk a kapcsolatunkért, sokkal inkább arról, hogy minél előbb váltsunk, ha valami nem tetszik. Sajnos. Hiszek benne, hogy ha valami fontos nekünk érdemes belerakni az energiát, még akkor is, ha csak mi hiszünk benne.

Most nem az apró dolgokról beszélek, amelyek idővel hozzánk szelidülnek, és amelyek kompromisszummal orvosolhatók.

Most azokról a mély megérzésekről beszélek, amelyeket pont azért hagyunk figyelmen kívül, mert úgy érezzük nem fontosak.

Pedig nagyon is.

Lasan és a saját káromon tanulom meg, hogy a belső hangra, a figyelmeztetésre hallgatni, kell, még akkor is ha az egóm hangosabban kiabál.

Lassan megtanulom, hogy azokat magam mögött hagyni, akik nem értékelnek eléggé, akiknek teher vagyok, és akik semennyi energiát nem tesznek abba, hogy velem legyenek, nem áldozat, hanem a minimum, amit megtehetek magamért.

Legyinteni a figyelmeztető jelekre azért, hogy ne legyél egyedül, vagy mert tetszik valaki időpazarlás, és félő, hogy a végén te iszod meg a levét, te fogsz sérülni.

Megérdemled, hogy ne kelljen megkérdőjelezned, hogy mennyire akar valaki veled lenni, vagy mennyire vagy fontos neki.

Ha úgy érzed csak egy második választás vagy, akkor valószínűleg igazad is van…

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *