LOADING

Type to search

Élem

Ne aggódj, mert pontosan ott vagy, ahol lenned kell!

Share

Állj meg egy pillanatra. Hagyd abba a kérdezősködést. Hagyd abba a túlgondolást. Ne nézz vissza és ne próbáld meg felmérni, mekkora utat tettél meg és mennyi van még hátra. Ne mondogasd magadnak, hogy máshol kellene már tartanod és ezért nem vagy elég jó.

Csak állj meg.

Mert ebben a pillanatban ott vagy, ahol lenned kell – még a tökéletlenség és zűrzavar ellenére is. Pillanatok ezrei vezettek el idáig. Döntések és tettek százai. Millió apró gondolat, áldozat, hiba vagy épp szerencsés véletlen.

És ez így van jól.

Valamiért folyton azt mondogatjuk magunknak, hogy nem vagyunk jó helyen. Soha nem fogjuk elérni az adott szintet vagy sztenderdet, ahová gondolatba helyeztük magunkat.

Mert két dolgot mindig elfelejtünk.

Az életben nem minden úgy alakul, ahogy mi azt szeretnénk, de ez nem azt jelenti, hogy nem alakul a lehető legjobb módon számunkra. Másrészt pedig minden egyes lépés az utazás része.

A sikerhez vezető út egyébként sem lineáris. Van, hogy hullámhegyeket élünk meg, máskor meg hullámvölgyeket. Van, hogy mozgásban vagyunk, máskor meg azt tapasztaljuk, hogy egyhelyben toporgunk.

Ezek mind-mind rendben vannak.

Mert ahol az adott pillanatban vagyunk, pontosan ott kell lennünk. Ennek mindig oka van. Még akkor is, ha épp nehéz időszakot élünk meg. Talán pontosan azokra a tapasztalatokra van szükségünk a következő nagy szintlépéshez, csak még nem tudjuk.

Mindemellett…

Lehet, hogy ebben a pillanatban még minden kínkeserves, de a következő perc elhozhatja a megkönnyebbülést. Egyetlen szempillantás alatt meg tudnak változni a dolgok. Minden. A béke és zűrzavar is.

Ne gondoljunk arra egy-egy emelkedőnél vagy épp gödörnél, hogy kudarcot vallottunk. Valójában soha nem vallunk kudarcot. Azért vagyunk itt, hogy minél több tudást, tapasztalatot és bölcsességet szedjünk magunkra.

És bizony minden kudarc bölcsebbé tesz.

Szóval állj meg, és csak hagyd abba a gondolatfolyam pörgetését a fejedben. Folyamatosan növekszel, változol, tanulsz és emelkedsz. A siker el fog jönni, ha kitartóan teszel érte.

Bízz magadban, bízz a pillanatban.

Most pontosan ott vagy, ahol lenned kell.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *