LOADING

Type to search

Főoldal Inspiráció

Ha majd készen állsz, így gyógyulsz meg …

Share

Ismered azt az érzést a zsigereidben, hogy valami nincs rendben, de fogalmad sincs róla, mi az? Elkezdesz hát keresni. Feltárod az életed legfontosabb aspektusait, és próbálod kitalálni, mi lehet a baj. Hamarosan rájössz, hogy fájdalom az, amit a mellkasodban érzel.

Ez megvisel. Nehezebb felkelni. Kínszenvedés újra és újra kilépni az ajtón az emberek közé. Könnyebb lenne csak bezárkózni, és hagyni, hogy teljen az idő. Vagy téli álmot aludni, amíg elvonulnak a felhők és újra kisüt a nap.

Aztán erőt veszel magadon…

Nem akarod érezni a fájdalmat. Nem látod tisztán, miért van ott, de nem is számít. Talán azért, mert elértél egy bizonyos kort, és nem ott tartasz, ahol szeretnél. Vagy történt valami, ami mély nyomot hagyott a szívedben. De az is lehet, hogy nincs oka, csak a lelked lázadozik, mert nem vagy a helyeden.

Egyszerűen azt látod, hogy semmi sem stimmel…

Nem törődsz bele, mert eldöntötted, hogy nem akarsz így élni tovább. Ám a kérdések feltevésével csak még nagyobb lett a zűrzavar a fejedben.

A kutatás és a találgatózás során azonban elfeledkeztél valamiről: a nyugtalanító érzések a múltadhoz kapcsolódnak, nem a jelenedhez és főleg nem a jövődhöz. Mindvégig magaddal cipelted őket, ezért nyomják még mindig a mellkasodat.

Ha nem dolgozzuk fel az érzelmi élményeinket, akkor velünk maradnak. Összeadódnak és egy hatalmas csomagként cipeljük őket végig az életünkön. Holott már semmi szükségünk rájuk, és igazából soha nem is volt.

Csak egy rég lezárt fejezet törmelékei…

Ez történt veled is.

A fájdalom, az unalom, az elégedetlenség, a zavarodottság – ezek mindössze jelzőtáblák. Mutatják, hogy az adott pillanatban még nem vagy szabad. De nem azt jelenti, hogy soha nem is leszel vagy nem lehetsz szabad!

Épp ellenkezőleg: LEHETSZ!

Csak meg kell látnod, milyen batyukat cipelsz magaddal végig az életen. Nem arra kell választ találnod, miért veled történik ez vagy mi végre a fájdalom. Sokkal inkább arra, hogy miként tudsz megszabadulni tőle és végre boldog lenni.

Ha készen állsz, a gyógyulás meg fog történni.

És utána végre felszabadulsz!

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *