LOADING

Type to search

Élem

7 ok, amiért nem szabad üldözni azt, aki szó nélkül lelépett…

Share

A ghosting (azaz a randi után nyomtalanul eltűnő férfiak és nők) este nem új dolog sajnos. A legtöbb ember belefut élete során egy-két ilyen helyzetbe, és akármennyire is semmiségnek tűnhet, mégis nehéz feldolgozni azt, ha valaki ghostingolt minket. Mi az, amit semmi esetre se tegyél meg, ha valaki ghostingolt téged? Az alábbi lista sok tanulsággal szolgálhat neked is.

1. Lehet, hogy összezavarodsz, hogy miért flörtölt veled olyan sokáig, majd teljesen eltűnt a Föld színéről. Ilyenkor kísértést érzel, hogy SMS-t küldj az illetőnek, hogy rendesen lezárd a dolgokat. De nincs szükséged válaszra egyik kérdésedre sem mert a legnagyobbra már úgyis válaszolt az illető. Méltó hozzád? A válasz egyértelműen NEM! 

2. Megérdemled a szerelmet. Megérdemled a figyelmet. Megérdemled, hogy helyesen bánjanak veled. Nem kellene napi három SMS-t küldenie valakinek ahhoz, hogy választ kapj. Nem kellene könyörögnie valakinek, hogy lógjon veled, hogy rávedd, hogy összefusson veled. Egy kapcsolat erőfeszítést igényel – de nem szabad, hogy te legyél az egyetlen, aki erőfeszítést tesz ezért. Nem szabad a szerelmet kergetned!

3. Már megmutatta neked azzal, hogy ghostolingolt, hogy hol vannak a prioritásai. Már megmutatta neked, hogy nem érdekled őket annyira, mint téged ő. Függetlenül attól, hogy mennyire kedvelted őt, nem akarsz egyoldalú kapcsolatba kerülni. Jobban jársz, ha szingli maradsz, mint egy olyan kapcsolatban élsz, ahol te vagy az, aki jobban törődik a másikkal, aki jobban szeret, aki többet tesz a kapcsolatotokért.

4. Nem tudod megváltoztatni a véleményét. Semmi sem fogja meggyőzni őt arról, hogy elkezdjen érdeklődni felőled. Még ha ki is harcolsz magadnak még plusz hetet vagy hónapot vele, akkor tedd fel a kérdést magadnak. Tényleg olyannal akarsz lenni, aki kezdettől fogva nem látta, hogy mit érsz? Olyan valakivel, aki miatt mindig aggódni fogsz, hogy mikor tűnik el újra (végleg!)? Aki egyszer már ghostingolt, azt ne üldözd, mert nem éri meg a fáradtságot. Csak még több szívfájdalmat fog okozni a végén.

5. Mindig kétségekben tart. Előfordul, hogy talál kifogásokat az eltűnése igazolására. Bevallja, hogy lekötötte őt a munka, hogy családi vészhelyzet volt, esetleg baleset érte. De nem olyan nehéz válaszolni egy üzenetre ugye? Ha ezek közül bármelyik magyarázzatal is áll elő, akkor gyanakodj. Ha nem veszi a fáradtságot, hogy felvegye veled a kapcsolatot néhány randi után, és csak leráz valami ürüggyel, akkor sajnos 100%, hogy ghosting áldozata lettél. Jobb ezt beismerni.

6. Valószínűleg hiányzik neked ez a személy. Valószínűleg azt szeretnéd, ha ez a személy még mindig a te világodban lenne. Valószínűleg piedesztálra állítod ezt a személyt – de el kell ismerned, ez a szellemkép egyáltalán nem vonzó. Ahelyett, hogy azon izgulsz, hogy mit mondtál, hogy miért tűnt el, inkább légy hálás, hogy megszabadultál valakitől, aki kísértett. Ébresztő! Ez az ember nem volt olyan tökéletes számodra, mint azt eredetileg gondoltad. Még jó, hogy előbb kiderült, mint utóbb!

7. Nem szabad olyasvalakit kergetned, akinek tökéletesen megfelel a gondolat, hogy csak úgy örökre kilép a világodból egy nap. Olyan ember kell neked, aki annyira izgatott, hogy megismerhet, hogy láthat téged, mint amennyire te is az vagy, ha találkoztok. Olyan szemét kell keresned, aki szeret veled lógni. Valaki, aki megéri az erőfeszítést. Valaki, aki érted is megteszi az erőfeszítést. Valaki, aki sosem tűnik el a ködben, mint egy szellem, mert tudja, hogy a nélküled eltöltött idő neki is ugyanúgy fáj, mint neked. 

Ezt is olvasd el:

Ghosting helyett: 15 üzenet, amit elküldhetsz neki, ha mégsem akarsz tőle semmit…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *