LOADING

Type to search

Inspiráció

Ne hagyd, hogy egy mérgező szerelem meggyőzzön: jobb egyedül…

Share

Talán azt gondolod, jobban jársz egyedül, mint egy mérgező partnerrel, aki képtelen volt meglátni az értékeidet. Lehet, hogy most az van benned, jobb neked szingliként, mint valakivel, aki miatt este álomba sírod magad. Vagy talán azt hiszed, hogy nincs is szükséged szerelemre, senkire ebben az életben, mert túl sokat voltál valakivel, aki csak bántott.

Egyrészt igazad van. Tényleg jobb egy olyan férfi nélkül, aki csak árt neked… Az egyedüllét lehet olyan szép, mint egy párkapcsolat. De! Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik. A kérdés csak az: te mit hozol ki belőle.

Egy rossz kapcsolat el tudja venni az ember kedvét az egésztől. De koncentrálj arra: mit tehetsz, hogy a lehető legtöbb jó dologban legyen részed? Mindig tudnod kell, mire vágysz és aszerint meghozni a döntéseidet, még ha félelmetesek is.

Tudod, mit mondanak…

Nézz szembe a félelemmel, és az erejét veszti. A tapasztalatok szerint a félelmek nagyon nagy százaléka csak a fejünkben létezik, meg sem valósul.

Ezért arra kérlek, hogy ne mondj le a szerelemről csak azért, mert valaki nem becsült eléggé. Nem kell mindenkit lepattintanod, aki érdeklődik irántad, mert az exed bántott. Nem minden ember olyan mérgező, mint ő volt.

Néha könnyebbnek tűnik bezárni a szívedet, eldobni a kulcsot és még falakat is építeni köré. De tudnod kell, hogy ez a folyamat hova vezet… Oda, hogy a jót is kizárod a rosszal együtt, és végül azt veszed észre, hogy az életed üres.

Ha találsz valakit, akitől meleg, bizsergő érzés lobban a mellkasodban, adj neki esélyt. Nem kell fejest ugrani egy kapcsolatba. Légy türelmes. Nem kell kapkodni. Olyan ütemben haladj előre, ahogy neked a legjobb.

Legyen ez a mottód!

„Ahogy nekem most a legjobb.”

Ha valakinek nem tetszenek az általad felállított határok, akkor el kell engedni. Jönni fog majd valaki más, aki elfogad téged úgy, ahogy vagy. A határaiddal és a kéréseiddel együtt. Aki tisztelni és csodálni fog téged az erődért.

Nem minden kapcsolat mérgező. Nem minden pár vág egymás fejéhez sértéseket és tart ordibálómeccseket. Nem minden házasság végződik haraggal és válással.

Szóval ne fuss el, ha valaki a tenyerén akar hordozni. Nem szabad megengedned, hogy a múlt miatti félelmeid az utadba álljanak. Mert akkor valójában még mindig a mérgező kapcsolatod irányítja az életedet, és nem te.

Ideje, hogy a kezedbe vedd a gyeplőt, és úgy formáld, ahogy neked a legjobb!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *