LOADING

Type to search

Inspiráció

Úgy tűnik, gyorsan továbblépett, és ez fáj

Share

Megvan az a gyomorszorító pillanat, amikor megtudod, hogy az exed továbblépett? Hogy már valaki más fekszik a két karja között?

Elképzelni, hogy más fülébe suttog szép szavak és mást csókol, megsemmisítő. A legrosszabb mégis az a gondolat, hogy… most már tényleg vége. Visszafordíthatatlanul vége.

A szakítás után még reménykedtél. Csak halványan, de mégis.

Mindketten egyedül voltatok. Néha még kerestétek is egymást, hogy biztosan tudjátok, jól van a másik. Azt mondtad, hogy minden rendben van, de valójában nem volt. Hazudtál, mert azt láttad rajta, hogy ő tényleg oké.

De most…

Most, hogy van valakije, olyan érzés, mintha minden remény elveszett volna. Rosszul esik, hogy ilyen gyorsan rátalált a szerelem. Hogyan hagyhat figyelmen kívül téged, és mosolyoghat valaki másra miközben csak nem olyan rég búcsúztatok el?

Talán eleve nem szeretett már.

Lehet, hogy a kapcsolat nem is jelentett neki semmit.

Vagy netán már régen valaki másba szerelmes?

Valószínűleg ilyen és ehhez hasonló gondolatok járnak a fejedben. Csakhogy sokszor ezeknek a nagy része nem igaz.

Csak azért, mert valaki látszólag gyorsan továbblépett, nem jelenti azt, hogy nem szeretett. Azt sem, hogy könnyű volt túljutnia rajtad. Számtalan olyan történetet hallani olyan nőkről és férfiakról, akik már mással randiznak vagy mással járnak, mégis kiakadnak, ha azt látják, hogy az exüknek is van valakije.

A helyzet az, hogy az emberek gyakran azért keresnek valaki mást egy szakítás után, hogy kitöltsék vele az űrt, amit egy másik ember hagyott. Még akkor is, ha a kapcsolat nyomós okok miatt ért véget. A gyors továbblépés nem azt jelenti, hogy elfelejtett téged.

Valószínűleg ezt használja arra, hogy begyógyítsa a saját sebeit.

Ritka jelenség, hogy kilépsz egy kapcsolatból, és rögtön bele tudsz ugrani a másikba teljes jelenléttel és jó érzésekkel. Sokan küzdenek azzal, hogy félnek egyedül maradni…

De olyanok is vannak, akik egyszerűen tudni akarják, hogy „még mindig a pályán vannak” és képesek bárkit meghódítani. Csakhogy míg ezt teszik, a szakításból származó minden nehéz érzést továbbviszik a randijaikba és az új kapcsolatukba.

Ha összetörtél attól, hogy az exed mással van, te pedig még mindig egyedül, gondolj arra, hogy: minden embernek más a megküzdési mechanizmusa. Mindenki máshogy kezeli a szakítást. Amit a felszínen mutatnak, az valószínűleg nincs úgy.

A legfontosabb, hogy az idődet és a figyelmedet arra összpontosítsd, amit te MOST megtehetsz a továbblépés érdekében. És lépd is meg…! Ne csak a felszínen legyél jól, hanem a teljes lényedben. Ha ez megtörténik, ténylegesen továbbléptél.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *