LOADING

Type to search

Szépítkezem

10 tipp, amivel wellness központtá alakíthatod a fürdőszobádat! … és miért ne tennéd?

Share

Talán te is úgy érzed, hogy mikor hazaérsz töltődésre van szükséged a nehéz nap után.  A legtöbbször csak néhány sietős percet töltünk a fürdőszobában, pedig ez a helyiség akár a nyugalom szigete is lehetne a lakásban. Néha jól esne relaxálni, de nem sikerül kifognod hozzá a megfelelő időt, vagy épp nem tudod, hogy fogj hozzá, mivel teremts pihentető hangulatot

Sajnos mi sem tudjuk garantálni, hogy senki és semmi nem fogja megzavarni az énidődet, de adhatunk néhány ötletet kezdésképp.

 

1. PAKOLD EL A GYEREKJÁTÉKOKAT A FÜRDŐBŐL

Ha anyuka vagy, valószínűleg a te fürdőd is inkább egy játszószobára hasonlít. Persze, a fürdőjátékoknak készen kell állniuk az esti fürdetéshez, hiszen sokszor megkönnyítik azt, de az már nem olyan kellemes, amikor a talpadba áll a kistraktor a zuhany alatt, vagy Spongyabob nyomja a derekadat a kádban…

Ezért mindenképp pakold el ezeket, mielőtt belevetődnél egy kád forró vízbe, valamint jó, ha átnézed a rengeteg tisztálkodószeres flakont és az üresek is a szemetesben végzik, máris más az összkép, egy minimalistább, rendezettebb, nyugodtabb hatást adó környezet fogad majd.

2. GYERTYALÁNG A TÖKÉLETES ATMOSZFÉRA MEGTEREMTÉSÉHEZ

Ha végeztél a rendrakással, jöhet a hangulat megteremtése. Kezd a világítással: kapcsold le az erős, hideg neonfényeket, és gyújts meg pár melegfényű gyertyát, vagy mécsest. Ez a legegyszerűbb megoldás: lényegében bárhová tehetők, csak ne textíliák mellett égjenek és nagyon kellemes hangulatot képesek varázsolni. Ha illatos, aromaterápiás gyertyád van, az még jobb!

3. ÜLJ LE A ZUHANYZÓBAN

Nem mindenki rendelkezhet fürdőkáddal, és ez nem is jelent problémát a mindennapok során, de egy zuhany nem hasonlítható össze egy relaxációs fürdéssel. Vannak olyan székek, amelyek direkt zuhanyzókban használatosak, szerezz be egyet, ülj le és hagyd, hadd folylon végig rajtad akár 15-20 percig is a forró víz, anélkül, hogy a hátad vagy a lábad megfájdulna az állástól.

 

4. KÉNYEZTESD MAGAD FINOM FÜRDŐSZEREKKEL

A mindennapokon nem mindig fordítunk nagy figyelmet, milyen tisztálkodási szereket használunk, legtöbbször megelégszünk a  bevált tusfürdőnkkel, de néha érdemes egy kis extrát belevinni:válassz olyan illatú termékeket, amelyek kellemes emlékeket idéznek fel benned, így egyszerre frissül fel test és lélek. Ha végeztél, jól spájzold el a következő alkalomig, kár volna, ha a tinédzser lányod lecsapna rá.

5. SZÍNEZD MEG ÉS ILLATOSÍTSD A FÜRDŐVIZET

Lehet szó aromaterápiás cseppekről, fürdőbombáról, itt is két dolog a fontos: 1. változtass a szokásaidon, 2. teremts megfelelő atmoszférát a pihenéshez. A többi már csak a te ízléseden múlik.

 

6. ELŐ A DUGI FÜRDŐLEPEDŐKKEL

Ugye te is tartogatsz a vendégeknek egy halom csodaszép, pihe-puha törölközőt, te pedig az elnyűtt, kibolyhosodott, foltos darabokat használod? Hát most vegyél elő egyet és próbáld csak ki, milyen érzés egy ilyen textíliával zárni a fürdőszeánszt. Ugye, hogy egészen más?

7. VEDD KÖRÜL MAGAD NÖVÉNYEKKEL

A jó érzethez otthonunkban nagyon sokat adnak a zöld növények, hiszen természetközeli érzetet nyújtanak, némelyek tisztítják a levegőt,  és még ha nem is veszel tudomást róluk, láthatatlanul is komfortosabb tőlük a ház. Ne haboz hát a fürdőben is tartani néhányat, amely kifejezetten bírja az ottani körülményeket!

 

8. OLVASS A KÁDBAN

Ha szeretsz olvasni, valószínűleg ez egy olyan tevékenység számodra, ami egy kis menekülést jelent a mindennapok súlyos valósága elől. Egy kicsit furcsa dolog kádban olvasni, hiszen sosem tudod, hová tedd le, hogy ne legyen vizes, de vannak már például plexitáblák, amelyeken szépen elfér még egy pohár bor is mellette, vagy akár a tableted, ha folytatnád a sorozatodat Netflixen.

9. HALLGASS LÁGY ZENÉT, HOGY ELLAZULJ

Beszéltünk már arról, milyen fontos hatni az érzékszervekre, a látásra, a tapintásra, a szaglásra, most beszéljünk a hallásról. Reggelente nagyon fel tudja dobni a napindítást a rádióból szóló lendületes zene, de a reaxációt nem segíti elő. Válassz valamilyen “chill” összeállítást  a YouTube-on, elég hangos hozzá a telefonod, esetleg egy bluetooth hangszóró.

10. RENDSZEREZD A SZÉPSÉGÁPOLÁSI SZEREIDET

Akárcsak a konyhában, itt is tedd a kisebbet a nagyobba: helytakarékos megoldás, amit egy kis faládával, vagy fonott kosárral mutatóssá tehetsz. Így nem csak esztétikusabb lesz a szekrényed, polcod, de rendezettebb is.

Reméljük, neked is segít a pihenésben ez a 10 tipp!

 

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *