LOADING

Type to search

Inspiráció

Ha valaki nem szeret viszont, nem azt jelenti, hogy értéktelen vagy!

Share

Ha szerelmes vagy valakibe, aki képtelen viszontszeretni, kérlek, ne hidd azt, hogy ez téged minősít. Nem arról van szó, hogy nem vagy elég jó vagy értékes. Ebben sose kételkedj!

Az élet különféle módon sújtja az embereket. A Földön mindannyian próbáljuk jól venni az akadályokat, begyógyítani a lelkünk sebeit és megbirkózni a nehézségekkel. Néha készen állunk és jól vesszük az akadályokat, máskor viszont nem.

Előfordulhat, hogy mindent megteszünk, mégsem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy szeretnénk – akár egy másik emberrel kapcsolatban…

Szerethetünk mi szívünk teljes szeretetével, ha ő nem így érez. Lehet, hogy mi már az első pillanatban is képesek voltunk elmerülni az ő varázsában. Ő azonban nem tudja magába fogadni a lényünket és annak egyediségét.

Ez fájdalmas. Viszont rendben van.

Hiszen minden embert megillet a szabad akarat, és az élet már csak ilyen… Hol fent, hol lent. Ha valaki képtelen viszonozni a szeretetedet, nem erőltetheted rá. Sőt, ha erőltetni kellene, az már alapból nem jó!

Ha valaki nem tudja megadni neked a szerelmet, akkor meg kell találnod a módját, hogy elengedd. Különben csak a szívedet szakítod darabokra.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk beleesni abba a hibába, hogy a másikat kezdjük el hibáztatni. Haragszunk rá, mert nem akar velünk lenni. De ez nem jó gondolkodás. Ő egyáltalán nem hibás semmiben, ahogy mi sem.

Azért viszont már nekünk kell vállalnunk a felelősséget, hogy tovább tudjunk ezen lépni és begyógyítsuk a sebeinket.

Minden nehézség tanít nekünk valamit. Bár néha úgy tűnhet, hogy a pofonok valami összeesküvés-elmélet részei az élettől, de nem. Valójában azért kapjuk őket, hogy rövid idő alatt a lehető legnagyobbat fejlődhessük.

Ha elkezded te is így szemlélni az életet, meglátod, mennyi mindent kaphatsz a pofonok által. A kudarc csak akkor kudarc, ha nem veszel ki belőle semmit… Ám ha azt nézed, milyen pluszt adhat neked, akkor máris megszűnik kudarcnak lenni.

Nyílj meg az új kezdet előtt!

Nyílj meg egy új gondolkodásmód előtt!

És ebben az újban soha ne kételkedj az értékességedben. Mert ha valaki nem szeret viszont, az nem ennek a jele. Csupán arról van szó, hogy mást rendelt neki az élet – ahogy neked is. Végül el fog jönni az, aki a földet is megcsókolni, amin jársz.

Várd őt.

Nyitott szívvel.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *