LOADING

Type to search

Inspiráció

Amikor te vagy az a nő, aki túl sokat érez…

Share

Nehéz olyan nőnek lenni, aki túl intenzíven éli meg az érzéseit. Hiszen látszólag nincs túl sok választásod. Vagy elnyomod magadban őket vagy elriasztod az embereket. Ez fárasztó. Mintha folyton el kellene rejtened a szívedet, hogy ne törjék össze.

Azt érzed, hogy szereted, mégis azt mondod, hogy „ez nagyszerű…”. Próbálsz hűvös, olykor pedig egyenesen érdektelen maradni. Azt érzed, hogy hiányzik, mégis azt írod neki üzenetben: „szólok, ha szabad leszek”.

Úgy teszel, mintha nem számítana, pedig nagyon is számít. Azt érzed, hogy szükséged van rá, mégis csak annyit felelsz, hogy „jól leszek”. Mert megjátszod az erős nőt azért, hogy ne legyél teher a számára.

Azt gondolhatod, hogy a mély érzések rosszak. És akkor cselekszel jól, ha a hűvös hazugságot közvetíted. Csakhogy épp ez az okozója annak, ahogyan most érzed magadat. A probléma része vagy. Te hajtod azt a mókuskereket, ami folyamatosan a magány körforgásában tart.

Félsz új utakat találni.

Azt hiszed, hogy csak a hűvös hozzáállás tud megvédeni a csalódástól. Csakhogy a szíved bezárásával csak a jeges egyedüllét jut osztályrészül. Igen, lehet, hogy kizárod a rosszat, de vele együtt kizárod a jót is.

Az élet így működik.

Nem tudsz megspórolni minden nehézséget, minden csalódást és minden rosszat. Nem hazudhatod el önmagadat életed végéig. Ha folyton álarcokat kényszerítesz magadra, akkor mi marad belőled? Az igaz lényedből?

Nehéz olya nőnek lenni, aki intenzív érzéseket él meg, de ennek nem kell rossznak vagy épp tehernek lennie. Lehet, hogy intenzívebb a szomorúság, vagy hamar szerelembe esel, de ugyanilyen szenvedélyes a boldogság is.

Az önfeledt öröm, a hála, a lelkesedés… ezeket is képes vagy ugyanolyan erősen érezni. És ez fantasztikus!

Ne hagyd, hogy meggyőzzenek arról, valami baj veled – csak azért, mert erősek az érzelmeid. Bámulatra méltó vagy. Sőt! Mélyen szeretni és összhangban lenni az érzelmeiddel nem hiba. Az egyik legszebb dolog a szerelemben, hogy te magad alakítod a szabályokat.

Létezik az a férfi, aki nem fog rettegni a mélyérzésű lelkedtől. A világ legszentebb kincsének fogja látni. Őt pedig csakis őszinteséggel, nem pedig igaz valód elrejtésével tudod megtalálni.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *